Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Na stožáru krajského úřadu počtvrté zavlaje tibetská vlajka
banner

Na stožáru krajského úřadu počtvrté zavlaje tibetská vlajka

RENÉ HERZÁN

Sobota, 23. února 2019

Na stožáru krajského úřadu počtvrté zavlaje tibetská vlajka

Počtvrté v historii Královéhradeckého kraje zavlaje na oficiálním stožáru na nádvoří krajského úřadu tibetská vlajka. Vedení krajské samosprávy rozhodlo o opětovném připojení se k symbolické vzpomínce na protičínské povstání v Tibetu v roce 1959. Oficiální vyvěšení tibetské vlajky se uskuteční 8. března od 10 hodin.

"K celosvětové kampani Vlajka pro Tibet jsme se vrátili v roce 2016. Symbolicky tak vyjadřujeme solidaritu s lidmi, kteří nežijí ve svobodné společnosti. Vyvěšením tibetské vlajky 10. března se hlásíme k demokratickým hodnotám, které je nezbytné neustále bránit a připomínat," řekl náměstek hejtmana Královéhradeckého kraje Vladimír Derner, který je iniciátorem této kampaně.

Kampaň Vlajka pro Tibet vznikla v polovině 90. let v západní Evropě s cílem poukázat na dlouhodobé porušování lidských práv v Tibetu. Akce připomíná 80 tisíc obětí potlačeného povstání v tibetském správním centru Lhase v roce 1959. Kořeny povstání sahají do počátku 50. let, kdy armáda komunistické Číny vnikla na tibetské území a zabrala jej. Česká republika se ke světové akci na podporu Tibetu aktivně připojila poprvé v roce 1996.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)