Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Náchod startuje modernizaci dětského dopravního hřiště v Bělovsi

Náchod startuje modernizaci dětského dopravního hřiště v Bělovsi

René Herzán

Úterý, 11. srpna 2020

Náchod startuje modernizaci dětského dopravního hřiště v Bělovsi

Druhou největší investiční akcí města Náchoda je pro letošní rok zahájení modernizace dopravního hřiště výstavbou provozní budovy. Tato etapa je prvním krokem ke zvýšení atraktivity velmi oblíbeného a využívaného prostoru, který pravidelně využívají i školy z Broumovska a který již léta potřebuje odpovídající zázemí.

Minulý týden byla podepsána smlouva s dodavatelem – firmou Průmstav Náchod, s.r.o. Místostarosta Jan Čtvrtečka a jednatel firmy Vratislav Zítka podpisem smlouvy odstartovali zahájení stavebních prací na novostavbě provozní budovy dětského dopravního hřiště včetně technické a dopravní infrastruktury.

"Jsem velmi rád, že investujeme i do zázemí pro volnočasové aktivity našich občanů. Dětské dopravní hřiště je velmi oblíbeným cílem rodin s dětmi, které zde najdou vyžití v bezpečí areálu. V příštím roce máme v plánu v modernizaci pokračovat výstavbou pumptrackové dráhy v areálu," uvedl místostarosta Jan Čtvrtečka a dodal: "Po více než třiceti letech zmodernizujeme hřiště, které bude jedním z mála takových dopravních hřišť v celém regionu. Do budoucna se může navíc stát příjemnou zastávkou při procházce v lázeňském území, jehož rozvoj je jednou z našich hlavních priorit."

V nové provozní budově dětského dopravního hřiště nebude chybět venkovní a vnitřní učebna pro 62 osob, občerstvení, sklad pro pomůcky dopravního hřiště (kola, odrážedla a koloběžky) a dílna. V 1. patře pak bude sklad a místnost s víceúčelovým využitím. Zahájení stavby předcházejí práce spojené s demolicí a kompletním vyčištěním prostoru pro stavbu, které byly již zahájeny. Také stávající oplocení areálu bude muset být odstraněno a vstup na dopravní hřiště pro veřejnost se po dobu stavby přesune v ulici Kpt. Jaroše blíže k okružní křižovatce. Stavba nové provozní budovy za celkem 22,6 mil. Kč bude dokončena v srpnu příštího roku.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)