Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Nákladní doprava působila v Náchodě potíže. Kamiony čekaly na obchvatu u České Skalice až tři hodiny

Nákladní doprava působila v Náchodě potíže. Kamiony čekaly na obchvatu u České Skalice až tři hodiny

RENÉ HERZÁN

Sobota, 16. května 2015

Nákladní doprava působila v Náchodě potíže. Kamiony čekaly na obchvatu u České Skalice až tři hodiny

Policisté náchodského dopravního inspektorátu ve čtvrtek celý den řídili dopravu v Náchodě i před ním. Krátce před desátou hodinou dopoledne museli začít odstavovat nákladní automobily už před vjezdem do města, protože na mezinárodní silnici 1/33 procházející městem se začaly tvořit dlouhé kolony vozidel. Příčinou vznikajícího dopravního kolapsu byl zvýšený počet nákladních vozidel a probíhající oprava kruhového objezdu u Slavie, který silnici přetíná.

Aby bylo možné udržet v Náchodě pro jeho obyvatele alespoň minimální dopravní obslužnost, celkem devět policistů dopravní a pořádkové policie, i se dvěma strážníky městské policie, se postavilo ke všem křižovatkám a koordinovaně regulovalo veškerý pohyb vozidel ve městě. Plynulost dopravě vrátili krátce před půl šestou večer.
Z výsledků poslední směrové studie vyplývá, že při běžném provozu náchodskou křižovatkou u Slávie projede během celého dne průměrně 5 200 nákladních vozidel, dopravní policisté odhadli, že včera jejich rukama projelo kamionů bezmála 5 tisíc za pouhých osm hodin.

Některá nákladní auta, odstavená v koloně na obchvatu u České Skalice, čekalo až tříhodinové zdržení, než se dostala od křižovatky u Spyty až k hraničnímu přechodu za Náchodem. Podobně na tom byly i kamiony od Polska, tam se řidiči setkali s hodinovým nebo i delším čekáním na vjezd do města.

"Po prvních zkušenostech ze včerejší akce bychom tak chtěli apelovat zejména na dopravce a řidiče kamionů, aby nákladní automobily posílali i jinou trasou, například směrem na Harrachov nebo Ostravu. Při průjezdu Náchodem hrozí až do podzimu opětovné tvoření velkých kolon, ve kterých mohou uváznout nejen řidiči kamionů, ale také občané Náchoda a přilehlých obcí, kteří se potřebují dostat za prací a denními povinnostmi," řekl ke včerejšímu dopravnímu opatření brig. gen. Mgr. Martin Červíček, krajský policejní ředitel Královéhradeckého kraje.

Foto archiv Policie ČR

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)