Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Náměstek hejtmana pro dopravu Červíček: Kalamitní stav na silnicích prozatím nehrozí

Náměstek hejtmana pro dopravu Červíček: Kalamitní stav na silnicích prozatím nehrozí

RENÉ HERZÁN

Úterý, 3. ledna 2017

Náměstek hejtmana pro dopravu Červíček: Kalamitní stav na silnicích prozatím nehrozí

Zajištění zimní údržby silnic na celém území Královéhradeckého kraje bylo zkomplikováno celonočním hustým sněžením a silným nárazovým větrem. Na mnoha místech se vytvořily sněhové jazyky a nepříznivé klimatické podmínky v některých částech regionu přetrvávají. Vyhlášení kalamitního stavu prozatím však nehrozí.

"Krajští silničáři udržují silnice nepřetržitě od včerejšího večera, bohužel klimatické podmínky nejsou příznivé a spad sněhu je příliš velký. Byly nasazeny i výpomocné stroje – traktorové radličky. Všechny silnice v I. a II. pořadí důležitosti, tedy zejména silnice I. a vytížené silnice II. třídy udržujeme chemicky, ostatní pluhujeme. Kde je to možné, snažíme se práce sypačů zdvojovat tak, abychom zajistili průjezdnost. Prozatím vyhlášení kalamitního stavu nehrozí, situaci budeme ale průběžně monitorovat. Řidiče bych chtěl požádat o trpělivost, a zejména pak aby dbali na bezpečnost a přizpůsobili svou jízdu aktuálnímu stavu," řekl první náměstek hejtmana zodpovědný za dopravu Martin Červíček.

Mezi nejproblematičtější oblasti z pohledu silničářů patřily během noci a dnešního rána na Hradecku Neděliště, Chlum, Sendražice, Hořiněves, na Náchodsku Božanov, na Trutnovsku Horní Malá Úpa, Janské Lázně – Černý Důl. Mezi Hradcem Králové a Jičínem je problematická situace na silnice I/35, kde komplikuje situaci kamionová doprava. Na Rychnovsku se v podstatě celé Orlické hory potýkají se silným větrem a tvoří se sněhové jazyky.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)