Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Nominujte dobrovolníky do Zlaté koruny. Loni ocenění zamířilo i na Broumovsko
banner

Nominujte dobrovolníky do Zlaté koruny. Loni ocenění zamířilo i na Broumovsko

RENÉ HERZÁN

Neděle, 6. prosince 2015

Nominujte dobrovolníky do Zlaté koruny. Loni ocenění zamířilo i na Broumovsko

Kraj vyhlásil druhý ročník Zlaté koruny Královéhradeckého kraje. První ročník vzbudil nečekaný zájem. Nominováno bylo 59 účastníků, z nichž komise vybrala patnáctku těch, kteří byli oceněni za přínos v oblasti volnočasových aktivit pro děti a mládež. Nové tváře Zlaté koruny bude moci veřejnost opět nominovat už od 10. prosince 2015. V loňském roce byla mezi oceněnými i Marie Hašková z Broumova a Jan Stiller z Machova.

"To ocenění je pro mne velká výzva, abych v tom cvičení s dětmi pokračovala dál. Děti mne dobíjejí v tom dobrém slova smyslu. Když člověk vidí, co děti zvládnou, když přijdou, a jak daleko se posunou po nějaké době, tak má člověk radost, že pro ně a pro jejich zdraví něco může udělat," řekla minulý rok pro Naše Broumovsko Marie Hašková.

Smyslem Zlaté koruny je hlavně poděkování těm, kteří mnoho let nezištně organizují sportovní i nesportovní aktivity pro děti z Královéhradeckého kraje. Mezi nominovanými se v prvním ročníku objevili třeba dobrovolní hasiči, fotbaloví trenéři, divadelníci, nebo knihovnice. I do druhého ročníku je možné nominovat zástupce z řad dobrovolníků. Přihlášky se budou přijímat od 10. prosince do 15. ledna.

"Mám velkou radost, že se podařilo zahájit novou krajskou tradici pro dobrovolníky, kteří často nezištně a bez nároků na odměnu věnují svůj volný čas vzdělávání mládeže. Chceme tedy požádat všechny, kteří někoho takového ve svém okolí mají, aby ho nominovali do druhého ročníku," říká krajská radní pro oblast školství Táňa Šormová.

Dobrovolníky chce Královéhradecký kraj oceňovat v budoucnu každý rok. Slavnostní vyhlášení druhého ročníku by mělo proběhnout na přelomu února a března.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)