Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • "Nominujte osobnosti kraje na ocenění," vyzývá veřejnost hejtman Štěpán
banner

"Nominujte osobnosti kraje na ocenění," vyzývá veřejnost hejtman Štěpán

RENÉ HERZÁN

Pondělí, 20. března 2017

"Nominujte osobnosti kraje na ocenění," vyzývá veřejnost hejtman Štěpán

Pamětní medaili hejtmana uděluje Královéhradecký kraj již od roku 2013 v rámci oslav Dne kraje, který připadá na státní svátek 8. května. Letos poprvé se však hejtman rozhodl zapojit do nominací veřejnost. Lidé mohou své návrhy podávat do 18. dubna 2017.

"Chci, aby se lidé více ztotožnili s krajem, ve kterém žijí. Jednou z možností je zapojit veřejnost do procesů udělování různých ocenění a obecně s ní více komunikovat. Konečný verdikt sice zůstává na vedení kraje, mohu ale ubezpečit, že všemi podanými návrhy se budeme podrobně zabývat. Druhým důvodem je skutečnost, že tímto způsobem můžeme získat kontakty na opravdové osobnosti našeho regionu, které by při dosavadním uzavřenějším výběru mohly uniknout naší pozornosti," řekl hejtman Jiří Štěpán.

Pamětní medaile se udělují u příležitosti každoročních oslav Dne kraje 8. května v dopoledních hodinách na hradeckém Pivovarském náměstí, kde se nachází sídlo krajského úřadu.

Během slavnostního ceremoniálu oceňuje hejtman kraje tradičně zhruba dvacítku osobností z různých oblastí lidské činnosti. Může jít o vědecké, pedagogické či kulturní pracovníky, sportovce, lékaře, výjimečné studenty, účastníky odboje, zasloužilé starosty nebo spoluobčany, kteří nezaváhali při záchraně lidského života.

"Mezi námi je spousta lidí, díky nimž můžeme být na Královéhradecký kraj hrdí a je pro nás místem, kde se dobře žije. Je potřeba jim proto alespoň symbolicky vyjádřit naše uznání a poděkování," dodal hejtman.

Návrhy, včetně odůvodnění, proč by měla být osoba oceněna, a kontaktu na nominovanou osobnost, je možné zasílat primárně prostřednictvím emailu na adresu hejtman@kr-kralovehradecky.cz nebo eventuálně poštou na adresu krajského úřadu až do úterý 18. dubna 2017.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)