Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Nová krajská rada předložila programové prohlášení
banner

Nová krajská rada předložila programové prohlášení

RENÉ HERZÁN

Neděle, 25. prosince 2016

Nová krajská rada předložila programové prohlášení

Modernizace Oblastní nemocnice Náchod, důvěryhodné tendry na veřejnou dopravu, rekonstrukce a investice do krajských silnic II. a III. třídy, ale například i převod sídla krajského úřadu do majetku kraje, podpora průmyslových zón a pomoc při výstavbě hospice v Hradci Králové nebo rekonstrukce domovů pro seniory. To jsou jedny z priorit, o kterých hovoří Programové prohlášení Rady Královéhradeckého kraje na roky 2016–2020, které ještě před vánoci prezentovala nová krajská rada. Programové prohlášení vzniklo do šesti týdnů od ustavujícího jednání zastupitelstva.

"Programové prohlášení vychází z koaliční smlouvy. Naším cílem je být otevřeným, efektivním a odpovědně hospodařícím krajem. Proto jsme si stanovili zásady hospodaření kraje, na které se pak mohou vázat další konkrétní kroky, ke kterým se zavazujeme," řekl hejtman Královéhradeckého kraje Jiří Štěpán.

Mezi priority uvedené v Programovém prohlášení Rady Královéhradeckého kraje na roky 2016–2020 patří modernizace Oblastní nemocnice Náchod, stabilizace zdravotnického personálu, rekonstrukce krajských silnic, zajištění důvěryhodných tendrů na veřejnou dopravu i pomoc při modernizaci dopravní infrastruktury, která nespadá výlučně pod krajskou správu. Dále se mezi prioritami nachází podpora průmyslových zón, ať už končící Vrchlabí-jih a začínající II. etapy Solnice-Kvasiny, rekonstrukce domovů pro seniory a pomoc při výstavbě hospice v Hradci Králové. Cílem je také splatit dosavadní starší dluhy kraje ve výši zhruba 450 milionů korun a doplatit zbývající částku asi 380 milionů korun za současné sídlo krajského úřadu tak, aby bylo v majetku kraje.

Programové prohlášení pokrývá i další oblasti, jako je například odvětví regionálního rozvoje, kde bude jedním z cílů větší využití potenciálů cestovního ruchu v regionu. V oblasti školství se bude nutné zabývat sítí škol a oborové skladby, ovšem ne pouze při zohlednění kritérií ekonomiky a velikosti školy. Rada kraje se chce také více zaměřit na oblast vodního hospodářství, kde chce kraj podpořit smysluplné budování veřejných vodovodů a kanalizací v menších sídlech.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)