Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Nultá etapa rekonstrukce náchodské nemocnice začala
banner

Nultá etapa rekonstrukce náchodské nemocnice začala

RENÉ HERZÁN

Sobota, 29. března 2014

Nultá etapa rekonstrukce náchodské nemocnice začala

Dodavatelská firma BAK v pátek převzala staveniště a v termínu tak zahájila nultou etapu rekonstrukce náchodské nemocnice. Královéhradecký kraj coby investor stavby zaplatí za nultou etapu 35,8 milionů korun bez DPH. Práce by měly skončit letos na podzim.

"V nulté etapě připravíme staveniště na hlavní práce při rekonstrukci. Přeložíme sítě, v areálu vybudujeme páteřní komunikaci," uvádí krajský radní pro investice Josef Dvořák. V rámci nulté etapy se počítá také se stavbou nového vjezdu do objektu medicinálních plynů.

"Nad budovou G postavíme parkoviště s 80 místy a vznikne také podzemní spojovací koridor od stávající jídelny k objektu J. Součástí záměru jsou i terénní a sadové úpravy kolem páteřní komunikace," dodává radní Dvořák.

S parkováním se u náchodské nemocnice bojuje neustále. "Proto jsou práce v rámci nulté etapy tak důležité. Zamezíme tak dopravnímu kolapsu při samotné rekonstrukci," vysvětluje hejtman Lubomír Franc.

Celková rekonstrukce nemocnice by měla podle všeho vyjít na 850 milionů korun bez DPH. Práce mají skončit nejpozději v roce 2019.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)