Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Ochránkyně práv Anna Šabatová navštíví Královéhradecký kraj. Poradí i lidem z Broumovska
banner

Ochránkyně práv Anna Šabatová navštíví Královéhradecký kraj. Poradí i lidem z Broumovska

RENÉ HERZÁN

Středa, 1. října 2014

Ochránkyně práv Anna Šabatová navštíví Královéhradecký kraj. Poradí i lidem z Broumovska

Veřejná ochránkyně práv Anna Šabatová se chystá k návštěvě Královéhradeckého kraje. Důvodem je osvětová kampaň, která má zvýšit povědomí lidí o jejich právech a povzbudit je k řešení vlastních problémů. Návštěva se uskuteční ve středu 15. října, ale již od 6. do 10. října mohou lidé přinášet písemné podněty, které si ombudsmanka odveze a začne se jimi zabývat. Odevzdat je bude možné na podatelnách 35 měst z celého kraje, mimo jiné i v Broumově, Polici nad Metují a Teplicích nad Metují.

V den návštěvy v 11 hodin otevře veřejná ochránkyně práv dočasný informační stánek ve vestibulu Krajského úřadu v Hradci Králové, kde budou až do 16:30 hodin právníci její kanceláře přijímat stížnosti občanů, ale také vysvětlovat pravomoci a působnost ochránkyně. Otevření stánku bude provázet malý tiskový brífink.

Již o hodinu dříve zamíří právníci kanceláře na Střední průmyslovou školu stavební v Hradci Králové, kde se uskuteční tříhodinový interaktivní výukový program. Díky hře s prvky divadla a workshopu se budou studenti zamýšlet nad vážnými životními situacemi a uvědomí si vlastní roli ve společnosti.

Program veřejné ochránkyně práv bude v 18 hodin pokračovat komponovaným večerem v knihovně v Novém Městě nad Metují. O jeho tématu rozhodne veřejnost prostřednictvím hlasování na internetových stránkách knihovny. Vstup na setkání bude zdarma. Svou návštěvu Královéhradeckého kraje zakončí Veřejná ochránkyně práv druhý den dopoledne při návštěvě Domova U Biřičky v Hradci Králové.

Seznam míst, kam je možné na podatelny městských úřadů přinášet podněty:

Broumov, Červený Kostelec, Česká Skalice, Dobruška, Dvůr Králové nad Labem, Hořice, Hostinné, Hradec Králové, Hronov, Chlumec nad Cidlinou, Jaroměř, Jičín, Kopidlno, Kostelec nad Orlicí, Lázně Bělohrad, Náchod, Nechanice, Nová Paka, Nové Město nad Metují, Nový Bydžov, Opočno, Police nad Metují, Rokytnice v Orlických horách, Rychnov nad Kněžnou, Smiřice, Sobotka, Svoboda nad Úpou, Teplice nad Metují, Trutnov, Třebechovice pod Orebem, Týniště nad Orlicí, Úpice, Vamberk, Vrchlabí a Žacléř.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)