Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Poděkování za podporu Českého dne proti rakovině 2021
banner

Poděkování za podporu Českého dne proti rakovině 2021

Liga proti rakovině Náchod, z.s.

Úterý, 9. listopadu 2021

Poděkování za podporu Českého dne proti rakovině 2021

Bohužel již podruhé neproběhl Český den proti rakovině v tradičním termínu druhou středu v měsíci květnu jak na východě Čech, tak i v celé České republice. Z důvodu ochrany celé společnosti proti hrozbě koronaviru byl květnový termín jubilejního 25. ročníku této veřejné celonárodní sbírky opět odvolán a akce přesunuta na příznivější dobu, tedy na středu 29. září.

V loňském roce mnohé dlouhodobě spolupracující subjekty, především z řad středních škol, z důvodu v regionu se rychle šířící epidemie na poslední chvíli odřekly svou účast. Letos však již byla situace o poznání lepší. Kampaň byla zaměřena na prevenci nádorů ledvin, močového měchýře a prostaty, jejichž výskyt je u nás bohužel vysoký. V zájmu snížení rizika všech typů nádorů i odolnosti proti chorobám vůbec by si měl každý již od mládí osvojit způsob života zahrnující pravidelnou fyzickou aktivitu, zdravou výživu a duševní pohodu, na což upozorňovaly i letáky.

Celkem se do prodeje symbolických kytiček měsíčku lékařského se zelenou stužkou zapojilo 32 skupin dobrovolníků z Náchodska, Trutnovska, Jaroměřska, Broumovska, Policka a Novoměstska, z toho 12 středních škol, jejichž přínos sbírce je vždy největší. Do spolupráce se zapojila mnohá zdravotnická zařízení, informační centra a další obětaví dobrovolní prodejci v regionu. Znovu se také osvědčil stánek náchodské Ligy proti rakovině na náměstí. Ochota veřejnosti přispět na tuto tradiční sbírku byla značná.

Historicky nejlepší výsledek z roku 2019 náchodská Liga proti rakovině letos překonala o 32 563 Kč, což je naprosto nečekaný úspěch! Na celorepublikový účet sbírky bylo celkem poukázáno 311 299 Kč.

Nelze zde jmenovat všechny dobrovolné prodejce, velké uznání si však zejména zaslouží studenti a pedagogové Střední průmyslové školy stavební a Obchodní akademie arch. Jana Letzela Náchod, která přispěla vybranou částkou v rekordní výši 65 373 Kč, na druhém místě pak Střední průmyslová škola Otty Wichterleho – Centrum propagační tvorby a polygrafie Velké Poříčí s 42 833 Kč, dále potom Gymnázium Jaroslava Žáka Jaroměř s vybranými 38 128 Kč a také Vyšší odborná škola zdravotnická a Střední zdravotnická škola Trutnov, která vybrala 29 146 Kč. Velmi také pomohli skauti z Náchoda a Červeného Kostelce, kteří dohromady odevzdali 18 046 Kč.

Upřímné poděkování patří všem prodejcům – žákům, studentům i jejich pedagogům, skautům a dalším dobrovolníkům, především pak členům výboru LPR Náchod za jejich obětavý přístup k organizaci sbírky. Velký dík za spolupráci také patří každoročně pracovníkům a pracovnicím České pošty Náchod a jejího depa. Celý náš region je již po mnoho let oblastí, kde má Český den proti rakovině vždy vstřícné přijetí a podporu veřejnosti, mnoha dárců z řad občanů. A nemění na tom nic ani složitá covidová situace. Srdce příznivců sbírky zůstala i v nelehkých letech otevřená pro pomoc druhým. Zároveň je také důležité, že významná část výtěžku sbírky se rok co rok vrací zpět do regionu, v první řadě pro Hospic Anežky České v Červeném Kostelci.

Děkujeme a ze srdce přejeme všem hlavně pevné zdraví!

MUDr. Vladimír Müller, Ing. Libuše Kučerová a Mgr. Renata Lelková

Liga proti rakovině Náchod, z. s.

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)