Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Policisté varují před podvodníkem
banner

Policisté varují před podvodníkem

RENÉ HERZÁN

Pátek, 12. července 2013

Policisté varují před podvodníkem

Policisté na vyšetřují několik případů podvodu, které provedl asi pětatřicetiletý muž na Jičínsku. Policisté nevylučují, že by podvodný trik mohl vyzkoušet i v dalších regionech.

"V pondělí 1. července odpoledne zavítal do jedné z prodejen v Jičíně v Čelakovského ulici asi pětatřicetiletý zákazník. Chtěl si objednat sud piva a přitom se zajímal, zda má prodejna internetový obchod. V okamžiku, kdy dostal zamítavou odpověď, začal nabízet své služby. Představil se jako inženýr Michal Janoušek s tím, že se zabývá tvorbou internetových stránek, za což inkasuje 485 korun. Majitelka obchodu měla o jeho službu zájem a předala mu 500 korun. Následující den se muž vrátil s tím, že nemohl stránky vytvořit, neboť má prodejna zavirovaný počítač a požadoval dalších 500 korun. Tuto částku mu už žena odmítla vydat s tím, že peníze dostane, až stránky zprovozní. Poté muž odešel. Od té doby přestal komunikovat a ani peníze nevrátil," popsala podvod jičínská tiskový policejní mluvčí Hana Klečalová.

Stejný trik muž použil i v další prodejně v ulici Palackého, kde inkasoval 900 korun. Ani v tomto případě stránky nevytvořil. Muž je ve věku kolem 35 let, asi 170 centimetrů vysoký, střední postavy, má na krátko střižené blond vlasy a výrazný předkus.

"Policisté tímto žádají občany, kteří by muže na záběru kamerového systému poznali, aby se přihlásili na linku tísňového volání 158 nebo na telefonní číslo 974 533 101," požádala veřejnost o pomoc Hana Klečalová.

Foto archiv Policie ČR

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)