Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Policisté vyšetřují dopravní nehodu na náchodském náměstí
banner

Policisté vyšetřují dopravní nehodu na náchodském náměstí

RENÉ HERZÁN

Pondělí, 10. února 2014

Policisté vyšetřují dopravní nehodu na náchodském náměstí

Náchodští dopravní policisté vyšetřují víkendovou nehodu, k níž došlo v sobotu 8. února 2014 v časných ranních hodinách v Náchodě, přímo v centru města. Automobil zde skončil o půl čtvrté ráno v kamenném oplocení sochy.

"Osobní automobil Opel narazil do kamenného oplocení sochy sv. Jana Nepomuckého, stojící před kostelem. Informaci o zapasovaném autě do kamenného podstavce policistům na linku 158 oznámil náhodný svědek o půl sedmé ráno," uvedla tisková policejní mluvčí Eva Prachařová.

Policisté zjistili majitele vozidla, ale zároveň také to, že k nehodě došlo již o tři hodiny dříve, okolo půl čtvrté. V současné době dopravní policie vyšetřuje, jak k události, po níž zůstal předek automobilu zaklíněný v kamenném zábradlí okolo sochy, došlo. Policisté zároveň yhodnocují záběry z kamerového systému a čekají na přesné vyčíslení škody na majetku města.

"Žádáme občany, kteří mohou podat k nehodě další informace, aby tak učinili na lince 158 nebo přímo dopravním policistům na stálou službu dopravních nehod na telefonní číslo 974 534 254," požádala veřejnost o pomoc Eva Prachařová.

"Mám vztek!," tak popsal své pocity starosta Náchoda Jan Birke a pokračoval: "Při pohledu na sochu sv. Jana Nepomuckého na Masarykově náměstí se chce až brečet. Přežila dvě války i nájezd Švédů a v roce 2014 ji nějaký vandal za volantem takhle zničí!. Jak jinak si mám jednání někoho takového vysvětlit. Pro mě je to prostě nezodpovědný vandal a to já ani moji kolegové tolerovat nebudeme. Nemůže po mně nikdo chtít, abych věřil tomu, že se jednalo o nehodu a vozidlo se samo rozjelo v důsledku špatného zaparkování. Celý uplynulý rok se snažíme centrum města zkrášlovat, zapojíme i děti ze škol a já mám být shovívavý, když naše společné dílo někdo devastuje? Ne, já si prostě znovu stojím za tvrzením, že pranýř má na náměstí své správné místo a jeho funkce by se měla rozhodně obnovit...".

Foto archiv Policie ČR

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)