Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Prezentace středních škol se setkaly s nečekanou odezvou
banner

Prezentace středních škol se setkaly s nečekanou odezvou

RENÉ HERZÁN

Neděle, 1. ledna 2017

Prezentace středních škol se setkaly s nečekanou odezvou

Nad veškerá očekávání dopadl druhý ročník Prezentace středních škol a zaměstnavatelů, který pořádala Krajská hospodářská komora Královéhradeckého kraje ve spolupráci s Královéhradeckým krajem a krajskou pobočkou Úřadu práce ČR. Akce se konala ve všech okresních městech kraje a setkala se s velkou odezvou ze strany škol, firem a zejména žáků a jejich rodičů. Celkem se totiž podařilo přilákat bezmála 24 500 návštěvníků.

Veřejnost se prostřednictvím prezentací seznámila s nabídkou více než stovky středních škol a také více než šedesátky zaměstnavatelů, kteří působí zejména na území Královéhradeckého kraje.

"První dva ročníky nás přesvědčily o velkém zájmu ze strany jak středních škol, tak i zaměstnavatelů, ale zejména pak žáků devátých tříd a jejich rodičů, pro které je tato akce v první řadě určena. Proto hodláme v této smysluplné a již tradiční akci pokračovat i v roce následujícím," uvedl krajský radní a místostarosta Meziměstí Pavel Hečko, zodpovědný za oblast regionálního rozvoje, evropských grantů, dotací a cestovního ruchu.

V rámci doprovodného programu byla opět předána ocenění firmám nejlépe spolupracujícím se školami a naopak školám spolupracujícím se zaměstnavateli – ocenění Škola firmě a Firma škole. Dále proběhla i soutěž Talenty pro firmy, kde týmy složené ze zástupců firem, středních škol i žáků pátých ročníků základních škol zápolily ve skládání modelu z tradiční polytechnické stavebnice. Letos proběhla nově v rámci akce i burza pracovních příležitostí.

"Jsme moc rádi, že tato akce včetně doprovodných aktivit nabývá na významu, a že se stala největší akcí svého druhu v celé České republice," uvedl ředitel Krajské hospodářské komory Královéhradeckého kraje Radek Zelenka.

Letošní prezentace středních škol byla vyhodnocena na třetím ročníku semináře pro podnikatele v cestovním ruchu s názvem "Jak dále rozvíjet cestovní ruch v Královéhradeckém kraji", který se konal na půdě Krajského úřadu a rovněž vzešel ze spolupráce hospodářské komory a kraje.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)