Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Přívalový déšť a vítr způsobil škody na řadě míst v kraji. Vodní toky na Broumovsku jsou v normálním stavu
banner

Přívalový déšť a vítr způsobil škody na řadě míst v kraji. Vodní toky na Broumovsku jsou v normálním stavu

RENÉ HERZÁN

Úterý, 11. června 2013

Přívalový déšť a vítr způsobil škody na řadě míst v kraji. Vodní toky na Broumovsku jsou v normálním stavu

Vytrvalý déšť, silný vítr a přívaly vody z neděle na pondělí a přívalový déšť v pondělí odpoledne způsobil nemalé škody na řadě míst na Náchodsku i v Královéhradeckém kraji. Broumovsko je škod způsobených počasím ušetřeno.

Pondělní přívalový déšť způsobil komplikace na několika místech Červeného Kostelce a okolí. Zatopil několik sklepů, zneprůjezdnil komunikaci v Olešnici, strhnul břeh Na Strži a voda se prohnala i areálem společnosti Batist Medical. Fotografie a další informace najdete na serveru Náchodské info.

Bouře doprovázená přívalovým deštěm způsobila z neděle na pondělí problémy ve většině okresů Královéhradeckého kraje. Někde voda zaplavila místa, která byla minulý týden zasažena povodní. Hasiči během večera a noci zasahovali u více jak 50 událostí. Odčerpávali vodu ze zatopených sklepů, garáží, čistili vozovky od nánosů bahna, které přiteklo z polí. Na několika místech museli čistit koryta říček a potoků od naplavenin a stavět protipovodňové zábrany z pytlů s pískem.

Na Náchodsku hasiči čerpali vodu ze silnice pod viaduktem na Husově náměstí v Náchodě a také v podjezdu v Bezručově ulici v České Skalici. V Broumově hasiči zasahovali v Olivětíně, kde silný déšť rozvodnil Svinský potok a nánosy ucpaly propust pod pivovarskou hospodou. V obcích Vestec a Velké Poříčí čistili vodní toky a propustě od naplavenin. V Hronově, v ulici Boženy Němcové, blesk udeřil do stromu, který spadl na garáž u rodinného domu. K následnému požáru nedošlo, hasiči pouze odvětrali zakouřenou garáž. Událost se obešla bez zranění. Profesionální a dobrovolní hasiči z okresu Náchod dále odstraňovali bláto ze silnice mezi Lhotou pod Hořičkami a Újezdcem a rodinného domu v Heřmanicích. V pondělí dopoledne dobrovolní hasiči z Police nad Metují a z Bezděkova čerpali vodu, která se valila do bezděkovské hospody.

Podle informačního servisu Hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje na Trutnovsku hasiči čerpali vodu v Dubenci, Rytni v Podkrkonoší, Hostinném, Bernarticích nebo Chotěvicích. V Horním Maršově připravovali protipovodňové zábrany a plnili pytle s pískem. V obcích Mostech a Rudník monitorovali a kontrolovali hladinu místních toků, ve Svobodě nad Úpou odstraňovali poškozený plot u domu.

Bouřka byla na některých místech doprovázena silným větrem. Ten vyvracel stromy a lámal větve. V Hradci Králové, ulici Sekaninova, spadl strom na tři zaparkovaná vozidla a vítr také vyvrátil sloup elektrického napětí. Zlámané větve spadly na další dvě vozidla v ulici Milady Horákové v Hradci Králové. Další větve ze silnice odklízeli hasiči mezi Praskačkou a Vlčkovicemi a spadlý strom v Třebechovicích pod Orebem – Nepasicích na Hradecku. V Bohuslavicích na Trutnovsku blesk udeřil do stromu, který následně začal hořet. Strom z vozovky odstraňovali také hasiči ve Dvoře Králové nad Labem.

Foto archiv Hasiči Broumov a HZS Královéhradeckého kraje

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)