Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • První miminka v krajských nemocnicích se narodila v Trutnově a Náchodě
banner

První miminka v krajských nemocnicích se narodila v Trutnově a Náchodě

RENÉ HERZÁN

Pátek, 3. ledna 2020

První miminka v krajských nemocnicích se narodila v Trutnově a Náchodě

V porodnicích nemocnic Královéhradeckého kraje se během silvestrovské noci narodily celkem tři děti. První přišlo na svět děvčátko Táňa 11 minut po druhé ráno a stala se rovněž prvním miminkem roku 2020 v kraji vůbec. O dvě hodiny později se narodil i první chlapec Miroslav. Oběma novorozencům osobně blahopřál hejtman Královéhradeckého kraje Jiří Štěpán, který šťastným maminkám předal dárkové poukazy v hodnotě pěti tisíc korun.

První miminko narozené v porodnicích nemocnic Královéhradeckého kraje přišlo na svět v porodnici Oblastní nemocnice Trutnov, a to ve 2:11 po půlnoci. Holčička jménem Táňa vážila po porodu 3680 gramů a měřila 51 cm. Rodiče žijí v Trutnově.

První chlapec se v krajských porodnicích narodil 1. ledna ve 4:25, jmenuje se Miroslav a jeho míry jsou 3975 g a 50 cm. Rodina bydlí v Malých Svatoňovicích. Před sedmou ranní se narodila Valerie v jičínské nemocnici a dopoledne se pak rodičům ozval Michael v poslední zbývající krajské nemocnici, a to v Rychnově nad Kněžnou.

Hejtman Královéhradeckého kraje Jiří Štěpán první narozenou holčičku a chlapce v kraji osobně navštívil, maminkám poblahopřál a předal jim dárkový poukaz na nákup dětského zboží v hodnotě pěti tisíc korun a drobné dárky.

"Dětem přeji hodně zdraví, radosti, lásky a elánu do života. A jejich maminkám hlavně hodně síly a trpělivosti, ať jim jejich děti dělají jen radost," řekl hejtman Jiří Štěpán.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)