Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • ŘSD zřídí kancelář na Městském úřadě Trutnov kvůli D11

ŘSD zřídí kancelář na Městském úřadě Trutnov kvůli D11

Mgr. Michaela Dědková, tisková mluvčí Trutnova

Pátek, 26. června 2020

ŘSD zřídí kancelář na Městském úřadě Trutnov kvůli D11

Stavba dálnice D11 v úseku Trutnov – státní hranice s Polskem už má územní rozhodnutí. Na řadě je výkup pozemků. Majitelé dotčených nemovitostí mohou od 1. července získat potřebné informace v nově zřízené kanceláři Ředitelství silnic a dálnic ČR na Městském úřadě Trutnov.

Příprava dostavby dálnice D11 v úseku Trutnov – státní hranice ČR/PL se dostává do další fáze. Poté, co v lednu letošního roku získala tato stavba pravomocné územní rozhodnutí, nic nebrání tomu, aby Ředitelství silnic a dálnic ČR přistoupilo k majetkoprávnímu vypořádání s majiteli pozemků a nemovitostí v trase budoucí dálnice.

Ve snaze přiblížit tuto stěžejní část přípravy stavby dotčeným vlastníkům došlo k dohodě města Trutnova a Ředitelství silnic a dálnic ČR, Správa Hradec Králové, na zřízení informační kanceláře v Trutnově. "Výstavbu dálnice D11 dlouhodobě podporujeme. Jsme si vědomi, jaké výhody má pro město dokončení tohoto úseku. Zároveň plně chápeme občany, kterých se výstavba dálnice dotkne, respektive bude vést přes jejich pozemky, že nevědí, jak mají postupovat a na koho se obrátit. Proto jsme se s ředitelem hradecké správy ŘSD Ing. Markem Novotným dohodli a od 1. července zřídili dočasnou informační kancelář Ředitelství silnic a dálnic přímo u nás v Trutnově," vysvětluje Mgr. Ivan Adamec, starosta města Trutnova.

Informační kancelář naleznou občané ve 4. poschodí budovy Městského úřadu Trutnov, č. dveří 407. Informace o provozní době kanceláře lze získat na webu města Trutnova www.trutnov.cz/cs/obcan/dalnice-d11/ nebo na tel. čísle 499 803 311, popř. 499 803 305.

"Jsme rádi, že se podařilo ve shodě s městem připravit informační kancelář, která bude k dispozici vždy jeden den v týdnu. Majetkoprávní vypořádání bude mít za naši organizaci na starosti Ing. Michal Doubek, se kterým si lidé mohou domluvit individuální schůzku," doplňuje Marek Novotný, ředitel Správy Hradec Králové.

"Věřím, že otevření kanceláře přispěje k rychlejší a efektivnější výměně informací. V konečné fázi by tak tato spolupráce měla vést k urychlení přípravy dostavby pro naše město tak důležité dopravní tepny," uzavírá starosta Adamec.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)