Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Skončila první jednání s autobusovými dopravci
banner

Skončila první jednání s autobusovými dopravci

RENÉ HERZÁN

Čtvrtek, 21. února 2019

Skončila první jednání s autobusovými dopravci

Ve středu skončilo první kolo jednání o nových smluvních podmínkách na zajištění veřejné autobusové dopravy v Královéhradeckém kraji. Krajský úřad jednal se zástupci osmi dopravních firem, které mu k 31. březnu vypověděly smlouvy. Se sedmi se dohodl. S posledním dopravcem se zástupci kraje znovu sejdou v pondělí 25. února.

"Tento týden proběhlo první kolo jednání s dopravci, kteří kraji vypověděli smlouvy k 31. 3. Na pokračování působení v rámci veřejné autobusové dopravy jsme se dohodli se sedmi dopravními firmami z osmi. Jednání s posledním dopravcem budeme opakovat v pondělí 25. 2.," sdělil první náměstek hejtmana Martin Červíček odpovědný za dopravu. Dodal, že sedm z osmi dopravců na základě jednání potvrdilo, že autobusovou dopravu v regionu od 1. dubna zajistí.

Královéhradecký kraj musel přistoupit na předčasné jednání o nových smluvních podmínkách z důvodu odstoupení osmi z jedenácti dopravců k 31. 3. 2019, kteří zajišťují 97 % veřejné linkové dopravy v regionu.

Jmenovitě se jedná o firmy: Arriva Východní Čechy, Audis Bus, BusLine KHK, CDS Náchod, ČSAD Ústí nad Orlicí, Krkonošská autobusová doprava Vrchlabí, P-transport a Trutnovská autobusová doprava.

"Od dopravců jsme si vyžádali podklady, díky kterým jsme s nimi mohli vést konkrétní jednání a hledat shodu v oprávněnosti předložených nabídek," doplnil náměstek Červíček s tím, že nově nasmlouvané podmínky na veřejnou dopravu bude schvalovat rada kraje.

Královéhradecký kraj ročně u autobusových dopravců objednává na 18,5 milionu kilometrů za více jak 366 milionů korun. Od roku 2020 by měly autobusy jezdit v rámci nových smluv s předpokladem platnosti na dobu deseti let, na kterou vedení kraje loni vypsalo veřejnou soutěž.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)