Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Starosta Náchoda bude s občany řešit kompenzace za stavbu obchvatu

Starosta Náchoda bude s občany řešit kompenzace za stavbu obchvatu

RENÉ HERZÁN

Čtvrtek, 6. června 2019

Starosta Náchoda bude s občany řešit kompenzace za stavbu obchvatu

Dnes proběhne první jednání starosty Náchoda Jana Birke s konkrétními vlastníky nemovitostí, které stojí přímo v trase plánované stavby obchvatu města. Plní tak slib, že město bude s dotčenými vlastníky řešit osobně finanční nebo pozemkové kompenzace.

"Příprava takovéto stavby je během na dlouhou trať a jsem rád, že dostává čím dál tím reálnější obrysy. Nyní už máme k dispozici všechny podklady a můžeme tedy s jednotlivými majiteli pozemků a nemovitostí mluvit konkrétně. Je zcela logické, že lidem, kterým se zbourají nemovitosti, musíme nabídnout něco na oplátku," říká Jan Birke k setkáním, která budou pokračovat i v dalších týdnech.

Město má v plánu v průběhu jednotlivých jednání společně s investorem (Ředitelstvím silnic a dálnic) a projektanty nabídnout těm, kterých se stavba bezprostředně dotkne, konkrétní řešení. Pozemky pro tyto účely již město připravuje. "Postupujeme krok za krokem a konečně se přesouváme z té hlavní "papírovací a přípravné fáze" do té více praktické. Je potřeba, aby všichni, kterých se stavba týká, měli maximum informací," popisuje přípravný proces Jan Birke.

V květnu již proběhla série informativních setkání s občany z Náchoda i okolních obcí, na kterých se mohli seznámit s dosavadním průběhem příprav, plánovanými termíny i novou vizualizací trasy Obchvat Náchoda - nová vizualizace.

Město očekává, že během podzimu by měly přijít na řadu majetkoprávní úkony, kdy se dotčeným lidem dostanou do rukou návrhy smluv. "Samozřejmě stavba se dotkne i městských pozemků, a protože chceme jít příkladem, bude město Náchod prvním, kdo převede potřebné pozemky," dodává náchodský starosta.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)