Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Strach z uprchlíků v našem regionu je zbytečný

Strach z uprchlíků v našem regionu je zbytečný

RENÉ HERZÁN

Čtvrtek, 6. srpna 2015

Strach z uprchlíků v našem regionu je zbytečný

Jedno ze dvou pobytových zařízení pro uprchlíky v celé České republice se nachází na území Královéhradeckého kraje, a to v Kostelci nad Orlicí. Na návštěvu tohoto zařízení, poznat, jak funguje, a jak ho vnímá místní samospráva, se vydal hejtman Královéhradeckého kraje Lubomír Franc. Po prohlídce prohlásil, že obavy z uprchlíků v našem regionu nejsou na místě.

"Smyslem mé návštěvy bylo dozvědět se, jak zařízení funguje. Chtěl jsem si popovídat o současném stavu i budoucnosti. V případě Kostelce se jedná se o pobytové středisko. Klienti tu žijí dobrovolně. Žádají o azyl a čekají, zda ho dostanou. Chtějí žít v České republice a integrovat se do společnosti. Proto v okolí žádné zásadní problémy, nejsou a strach z uprchlíků v našem regionu je tak zbytečný," řekl hejtman. Podle něj je spolupráce mezi krajem, městem a policií velmi dobrá a kraj je schopen se podílet na řešení problémů, pokud by se nějaké vyskytly. "Panu starostovi Kinskému jsem nabídl možnost, zatím bez konkrétních případů, pomoci kraje, pokud o to město Kostelec zažádá," doplnil hejtman.

Návštěvy ze zúčastnil také krajský policejní ředitel Martin Červíček, starosta města Kostelec nad Orlicí František Kinský a zástupkyně Ministerstva vnitra ČR. Hejtmana France provedla zařízením jeho ředitelka Ivana Vyhnálková.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)