Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Třetí ročník Prezentace středních škol a zaměstnavatelů se blíží

Třetí ročník Prezentace středních škol a zaměstnavatelů se blíží

RENÉ HERZÁN

Čtvrtek, 21. září 2017

Třetí ročník Prezentace středních škol a zaměstnavatelů se blíží

Na Prezentaci středních škol a zaměstnavatelů 2017 se opět představí nejen střední školy, ale i zaměstnavatelé z našeho regionu i sousedních krajů. Řetězec veletrhů odstartuje již 22. září v Náchodě a během podzimu se série přehlídek uskuteční také v Rychnově nad Kněžnou, Trutnově, Jičíně a Hradci Králové, kde celá akce vyvrcholí.

Cílem prezentací je představit širokou škálu aktuálně nabízených studijních a učebních oborů žákům devátých tříd a jejich rodičům. Na rozdíl od jiných veletrhů škol se zde můžete těšit také na burzu pracovních příležitostí. Díky úspěchu předchozího ročníku jsou i letos inspirativní prezentace rozšířené o poutavý doprovodný program určený zaměstnavatelům, výchovným a kariérním poradcům, žákům, studentům i široké veřejnosti.

Klíčové je, aby se střední školy, firmy z regionu, žáci devátých tříd, rodiče i absolventi měli možnost setkat a těžit ze vzájemné spolupráce. Vystavující střední školy chtějí touto cestou žákům a rodičům představit své obory, včetně těch trochu opomíjených a zapomenutých, avšak s lukrativním uplatněním. Protože výběrem střední školy celý postup nekončí a je třeba myslet i na další uplatnění, zapojí se do letošního ročníku opět široké spektrum zaměstnavatelů. Budou názorně velmi dobře vidět profesní možnosti po dokončení odborných škol i v průběhu studia. Zaměstnavatelé budou moci ukázat veřejnosti, jak to v jejich firmách chodí a jaké absolventy vlastně hledají. Firmy v kraji se středními školami aktivně spolupracují a v rámci Prezentace středních škol a zaměstnavatelů dostanou možnost tyto vzájemné aktivity představit návštěvníkům.

Prezentace firem se snaží ukázat, v jakých oborech je na trhu v současnosti hlad po kvalifikovaných absolventech, což velmi napomůže v rozhodování, jakým směrem se při výběru střední školy ubírat. "Mnoho zaměstnavatelů se netají tím, že zde budou v rámci přehlídky přímo hledat nové zaměstnance," uvedl Radek Zelenka, ředitel Krajské hospodářské komory Královéhradeckého kraje, která událost spolu s Královéhradeckým krajem pořádá. "Chceme ukázat, jak pestrá nabídka studijních oborů v našem kraji existuje a že se žáci nemusí obávat těch, které by si jinak třeba nevybrali. Zejména technické obory mohou žáky v budoucnu dobře zabezpečit," doplnil Radek Zelenka.

O důležitosti a významu této akce také svědčí čísla z předchozího ročníku, kterého se účastnilo přes 100 středních škol, více než 60 firem a 20 tisíc návštěvníků. Ani v tomto roce nebudou chybět doprovodné workshopy, setkání a soutěže. V závěrečné části veletržní série, která proběhne 3. - 4. 11. v Hradci Králové, bude předáno ocenění nejlépe spolupracujícím firmám se středními školami Firma škole 2017 a ocenění nejlépe spolupracujícím středním školám s firmami Škola firmě 2017. Součástí programu na Prezentaci středních škol a zaměstnavatelů 2017 v Hradci Králové bude také mezinárodní kolo soutěže Talenty pro firmy v česko-polském příhraničí. Podrobné informace najdete na www.vybiramstredni.cz.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)