Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Trutnováci budou mít už za rok nerezové koupaliště
banner

Trutnováci budou mít už za rok nerezové koupaliště

MGR. MICHAELA DĚDKOVÁ, TISKOVÁ MLUVČÍ

Úterý, 6. srpna 2019

Trutnováci budou mít už za rok nerezové koupaliště

Město Trutnov se pustilo do plánované rekonstrukce letního koupaliště. Ve výběrovém řízení vybralo dodavatele stavby a v pondělí bylo oficiálně předáno staveniště. Trutnováci se tak mohou těšit na koupací sezónu 2020, kdy bude koupaliště znovu otevřené. Rekonstrukce město vyjde na 73 milionů korun.

Město Trutnov se pouští do další významné investiční akce. Po rekonstrukci a dostavbě Střediska volného času v areálu Na Nivách zahajuje rekonstrukci letního koupaliště. To se v letošní sezóně ani neotevřelo. "Každoročně jsme na opravy kachliček na koupališti vynakládali zhruba 700 tisíc korun. Údržba strojního vybavení, hracích prvků a dalších věcí nás ročně stojí další statisíce. Situace už byla neúnosná a stav koupaliště tristní, a tak jsme se rozhodli pro rekonstrukci. Místo kachliček dojde k zabudování nerezových van, které jsou téměř bezúdržbové," vysvětluje Ivan Adamec, starosta města Trutnova.

"Díky nerezu budeme schopni pružněji reagovat na počasí ve prospěch návštěvníků. V posledních letech přicházelo teplé počasí už v květnu, ale my kvůli probíhajícím opravám kachlí nemohli otevřít. Nyní díky nerezu můžeme reagovat mnohem rychleji," dodává Petr Gaisler, ředitel společnosti Mebys Trutnov, s. r. o.

Nejprve radnice musela vybrat dodavatele stavby. "Lidé se mě často ptají, proč nám zahájení rekonstrukce trvalo tak dlouho. Chtěli jsme totiž co nejkvalitnějšího dodavatele, zadávací podmínky tak byly zaměřeny jak na cenu, tak na kvalitu. Tyto požadavky výběrového řízení jeden z uchazečů napadl, na což jsme museli reagovat, a došlo tak k prodloužení lhůty,"upozorňuje trutnovský starosta. Výběrové řízení nakonec vyhrála společnost BAK, a. s., která provede stavební práce, společně s firmou Berndorf Bäderbau, s. r. o., která dodá nerezové vany.

Celá rekonstrukce vyjde na 73 milionů korun. Kromě výměny kachliček za nerezové vany bude propojen rekreační bazén s dětským bazénkem, dále dojde k úpravě technologií a instalaci nových vodních prvků. Kapacita koupaliště zůstane stejná. V pondělí 22. července došlo k předání staveniště a rekonstrukci tak nic nebrání. "Věřím, že se rekonstrukce podaří a Trutnováci budou moci příští rok zrekonstruované koupaliště vyzkoušet," uzavírá Ivan Adamec.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)