Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Ukrajinci, kteří uvízli v Náchodě, ráno odjeli
banner

Ukrajinci, kteří uvízli v Náchodě, ráno odjeli

RENÉ HERZÁN

Středa, 18. března 2020

Ukrajinci, kteří uvízli v Náchodě, ráno odjeli

Autobus s ukrajinskými občany, který od neděle uvízl na náchodských hranicích, se dnes ráno vydal do Prahy. Odtud bude vypraven odpoledne vlak, který je dopraví domů na Ukrajinu. Město Náchod se o všechny postaralo, zajistilo jim stravu i ubytování včetně nezbytných osobních potřeb.

"Chci poděkovat všem kolegům, kteří nebyli lhostejní, a pomohli se o tyto lidi postarat. Místostarosta František Majer obratem zajistil ubytování v jedné z náchodských škol, Hasičský záchranný sbor KHK je vybavil potřebnými lehátky a lůžkovinami, místostarosta Jan Čtvrtečka a dobrovolný hasič Jan Černý po dva dny zajišťovali stravování, které ochotně navařili v Hotelu Hynek, pečivo na snídaně darovaly Pekárny a cukrárny Náchod a zapojili se i lidé z vietnamské komunity žijící v Náchodě a darovali nezbytné oblečení na cestu," upřesnil starosta Jan Birke.

"Všem moc děkujeme a přejeme našim ukrajinským přátelům (Město Náchod má na Ukrajině partnerské město Ťačiv) šťastnou cestu domů! Ještě v noci jsme se rozloučili. Loučení bylo plné emocí, věříme, že se k nám jednou budou moci vrátit jako turisté, protože tentokrát toho z Náchoda viděli opravdu velmi málo. Na cestu jsme je vybavili potřebnými cukry v podobě čokolády a pohledy z Náchoda, aby po této náročné cestě, na kterou zcela jistě nezapomenou dokonce života, mohli svým rodinám ukázat, kde strávili více než tři dny," dodala tisková mluvčí Města Náchod Nina Adlof.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)