Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • V centru Trutnova si můžete bezpečně zaparkovat kolo
banner

V centru Trutnova si můžete bezpečně zaparkovat kolo

MGR. MICHAELA DĚDKOVÁ, TISKOVÁ MLUVČÍ

Neděle, 11. srpna 2019

V centru Trutnova si můžete bezpečně zaparkovat kolo

Automatické parkovací zařízení pro kola vyrostlo v centru Trutnova u autobusového nádraží. Ve čtvrtek 1. srpna bylo slavnostně uvedeno do provozu. Pojme až 118 jízdních kol.

Na jaře zahájilo město Trutnov výstavbu tzv. cyklověže, tedy automatického parkovacího zařízení pro kola, kde si občané mohou 24 hodin denně uschovat či vyzvednout své jízdní kolo. "Parkoviště jsme umístili do těsné blízkosti autobusového nádraží, kousek od vlakového nádraží a také frekventované pěší zóny ve městě. Dle mého názoru jde o strategickou pozici, lepší bychom v Trutnově nenalezli," vysvětluje Ivan Adamec, starosta města Trutnova.

Cyklověž pojme až 118 jízdních kol, z toho 102 kol pro dospělé včetně elektrokol a 16 dětských kol. Na kole můžou lidé ponechat veškeré příslušenství, pověsit přilbu na řídítka a nechat například tašku s nákupem. Kola jsou po dobu úschovy pojištěna a chráněna před vlivy počasí a neoprávněným přístupem třetích osob. "Jde skutečně o bezpečnou variantu, jak zaparkovat své kolo a jít nakoupit, vyřídit si pochůzky na úřadech, případně cestovat dál autobusem nebo vlakem. Cyklověž navíc bude monitorována strážníky městské policie a v případě jakýchkoliv problémů s parkováním stačí zavolat na linku 156," dodává trutnovský starosta. Poplatek za zaparkování kola je 5 Kč na den, v případě vlastnictví In Karty od Českých drah zdarma.

Provoz cyklověže byl slavnostně zahájen ve čtvrtek 1. srpna. Lidé mohou její obsazenost sledovat na webových stránkách biketower.cz/obsazenost.php. Díky dotaci z "Integrovaného regionálního operačního programu" a projektu reg. č.: CZ.06.1.37/0.0/0.0/17_100/0006466 zaplatilo město pouhých 10 % z celkových nákladů, které činily zhruba 12,5 milionu korun.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)