Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • V kraji se autobusová doprava vrací do normálu

V kraji se autobusová doprava vrací do normálu

René Herzán

Sobota, 14. listopadu 2020

V kraji se autobusová doprava vrací do normálu

Královéhradecký kraj od středy 18. listopadu obnoví spoje veřejné autobusové dopravy, které dočasně omezil z důvodu uzavření škol kvůli pandemii koronaviru. Vzhledem ke středečnímu nástupu prvních a druhých ročníků do základních škol se tak ruší prázdninový režim autobusových spojů. Omezení pro vlakovou dopravu zatím zůstávají v platnosti.

"Z důvodu otevření základních škol, a to aktuálně pro první a druhé ročníky, končí prázdninový režim autobusových spojů a vracíme se do normálu podle platných jízdních řádů. O této změně budeme informovat i zástupce obcí prostřednictvím datových schránek. Chtěl bych také apelovat na rodiče a požádat je o zvýšený dohled nad svými dětmi. Pro mnohé z těch nejmenších je cestování do školy veřejnou dopravou nová zkušenost," říká radní Václav Řehoř odpovědný za oblast dopravy.

Všechny informace o aktuálním dopravním spojení cestující najdou na portálu jízdních řádů IDOS na webu idos.cz pro další dotazy mohou volat infolinku IDS IREDO na telefonním čísle 491 580 333.

Královéhradecký kraj dočasně omezil spoje ve veřejné dopravě 19. října na základě vládních opatření kvůli rostoucímu šíření onemocnění covid-19. Rozsah objednávaných autobusových spojů se v pracovních dnech snížil o 3,8 %. Omezení pro vlakovou dopravu zatím zůstávají v platnosti.

 
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)