Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • V Královéhradeckém kraji dnes autobusy pojedou
banner

V Královéhradeckém kraji dnes autobusy pojedou

RENÉ HERZÁN

Čtvrtek, 6. dubna 2017

V Královéhradeckém kraji dnes autobusy pojedou

"Stávkovat nebudeme, protože si vážíme dosavadního vstřícného postupu Královéhradeckého kraje," zaznívá ze strany dopravců, které kraj oslovil v minulém týdnu s dotazem, zda se zapojí do celorepublikové stávky. Po třech měsících jednání náměstka hejtmana odpovědného za dopravu Martina Červíčka se jedno z posledních se zástupci odborů firmy Busline uskutečnilo i za účasti hejtmana Jiřího Štěpána v úterý odpoledne.

"Celou situaci na území našeho kraje ohledně možné stávky průběžně monitorujeme. Oslovili jsme všech dvanáct dopravců, kteří se nám měli do dnešního dne definitivně vyjádřit. Podle stanovisek všech by se stávkovat tak, aby byla omezena doprava a přestaly jezdit autobusy, nemělo," řekl po jednání s posledními zástupci odborů náměstek hejtmana odpovědný za dopravu Martin Červíček.

Královéhradecký kraj přistoupil k vyjednávání s dopravními firmami, kdy vstoupilo v platnost vládní usnesení upravující platové podmínky řidičů velmi vstřícně, a uvolnil potřebné finanční zajištění. To pokryje závazky vzešlé z nařízení vlády, a to v celkové hodnotě 50 milionů korun. Nad tento finanční rámec bylo také ještě v počátku roku uvolněno 7,5 milionu korun za indexaci platů.

"Královéhradecký kraj k celé věci přistoupil velmi zodpovědně a to samé pak učinily i dopravní firmy a zástupci odborů, za což bych jim velmi rád poděkoval. Stávka řidičů v autobusové dopravě by se tak občanů Královéhradeckého kraje nijak dotknout neměla. Pokud nějací řidiči přeci jen stávkovat budou, k výpadkům v dopravě by dojít nemělo. Vše by měly pokrýt sami dopravci formou náhradní dopravy," doplnil náměstek hejtmana Červíček.

Poskytování finančních prostředků ze strany Královéhradeckého kraje dopravcům na vyplácení potřebného navýšení mezd již bylo stvrzeno podpisy dodatků k současným smlouvám ze strany dopravců. "K dnešnímu dni jsou již podepsány všechny dodatky. Finance, o které navýšíme prostředky, do veřejné autobusové dopravy, tedy avizovaných 50 milionů korun, hodláme dopravcům vyplácet postupně," uzavřel náměstek hejtmana.

Foto archiv Královéhradeckého kraje

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)