Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • V Muzeu architektury v Praze se připravuje výstava Pro život kostelů Broumovska
banner

V Muzeu architektury v Praze se připravuje výstava Pro život kostelů Broumovska

RENÉ HERZÁN

Pondělí, 10. února 2014

V Muzeu architektury v Praze se připravuje výstava Pro život kostelů Broumovska

V Muzeu architektury Národního technického muzea v Praze bude od konce dubna do října tohoto roku probíhat výstava Pro život kostelů Broumovska, která představí krásu architektury broumovské skupiny kostelů, jednoho z nejvýznamnějších souborů barokních památek ve střední Evropě.

Tyto architektonické perly v Královéhradeckém kraji budou představeny prostřednictvím fotografií Jana Záliše a PhDr. Martina Mádla. Vedle fotografií budou návštěvníkům prezentovány zachované historické stavební plány, výsledky aktuálních stavebně - historických průzkumů i záměry obnovy chátrajících památek včetně jejich vizualizace.

Výstava je společným projektem Muzea architektury Národního technického muzea a sdružení OMNIUM a je realizována ve spolupráci s Římskokatolickou farností v Broumově za účelem podpory projektu obnovy broumovské skupiny kostelů.

"Výstava je jednou z řady aktivit, která by měla pomoci propagaci těchto památek, ale i regionu Broumovska. Další je například výstava ve Window Gallery UDU AV ČR v Husově ulici v centru Prahy na jaře tohoto roku či putovní výstava Tempus Fugit od března probíhající na Krajském úřadu Královéhradeckého kraje," uvedl Jakub Děd ze sdružení OMNIUM.

Vernisáž výstavy Pro život kostelů Broumovska, která proběhne 29. dubna 2014, tematicky doplní program konference Českého národního komitétu ICOMOS Hodnoty památkového stavebního fondu a zdroje financování jejich záchrany, která bude probíhat ten samý den v konferenčním sále muzea. Partnerem výstavy je společnost VEBA, Textilní závody a.s.

Projekt Pro život kostelů Broumovska, který je realizován od roku 2012, je společným projektem Římskokatolické farnosti – děkanství Broumov a Omnium z.s. Je připravován v úzké spolupráci s institucemi, jako je Národní památkový ústav, Ústav památkové péče FA ČVUT či Ústav dějin umění AV ČR.

Foto Jan Záliš

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)