Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • V pondělí byl otevřen poslední úsek dálnice D11 do Hradce Králové
banner

V pondělí byl otevřen poslední úsek dálnice D11 do Hradce Králové

KATEŘINA OSTRADECKÁ

Úterý, 22. srpna 2017

V pondělí byl otevřen poslední úsek dálnice D11 do Hradce Králové

Cestování z Prahy do Hradce Králové je od pondělí 21. srpna opět o něco snadnější. Otevřen byl poslední úsek dálnice D11 vedoucí z obce Osičky až do Hradce Králové. 

"Jsem velmi rád, že se podařilo dotáhnout dostavbu úseku dálnice D11 do Hradce Králové do konce, ale zároveň to považuji jen za první krok. Další kroky nás čekají, mluvím o úsecích směrem na Smiřice, Jaroměř a postupně je nezbytné, abychom v dohledné době mohli dojet po dálnici D11 až na polské hranice. Jen kompletní D11 se stane jednou z páteřních tras napříč Evropou. Dálnice je pro náš region velmi důležitá. Přispěje k našemu dalšímu rozvoji, zjednoduší cestování a předně se uleví městům a obcím, které jsou zatíženy těžkou kamionovou dopravou," uvedl hejtman Královéhradeckého kraje Jiří Štěpán. 

Dostavba dvou a půl kilometrového úseku z obce Osičky stála necelou miliardu korun. 

"Dostavba dálnice D11 je dlouho očekávaný a naprosto nezbytný krok pro zlepšení dopravy v Královéhradeckém kraji a propojení regionu s okolím. Především se uleví některým krajským silnicím a zvýší se bezpečnost na silnicích. Provoz by se měl snížit například v Novém Městě nad Metují nebo Chlumci nad Cidlinou. I přes otevření nového dálničního úseku budeme nadále spolupracovat s Policií ČR a Celní správou ČR. Budeme vyžadovat důsledné provádění kontrolního vážení, aby nedocházelo k tomu, že se někteří řidiči budou vyhýbat placenému úseku dálnice a budou nadále jezdit po krajských silnicích přes města a obce," dodal první náměstek hejtmana odpovědného za dopravu Martin Červíček.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)