Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • V Praze začala výstava fotografií broumovské skupiny kostelů TEMPUS FUGIT
banner

V Praze začala výstava fotografií broumovské skupiny kostelů TEMPUS FUGIT

RENÉ HERZÁN

Středa, 29. října 2014

V Praze začala výstava fotografií broumovské skupiny kostelů TEMPUS FUGIT

Putovní výstava fotografií broumovské skupiny kostelů TEMPUS FUGIT slovenského fotografa Dana Veselského doputovala v předvečer státního svátku do své již desáté zastávky, tentokrát do Domu národnostních menšin v Praze.

Výstava připravená ve spolupráci Kulturního sdružení občanů německé národnosti v ČR (Kulturverband) a Omnium z.s. byla zahájena slavnostní vernisáží v podvečer 27. října 2014 za účasti vzácných hostů, mj. i pana kardinála Dominika Duky.

Vlastního zahájení se ujal Daniel Meller z Kulturverband a farář farnosti v Broumově Martin Lanži. "Jsem rád, že otisky lidských osudů v památkách Broumovska dnes mohou napomoci soužití obou národů, českého i německého," uvedl při zahájení Daniel Meller.

Úvahu o postavení památek v dnešním světě a mimořádné důležitosti jejich podpory ze strany státu pronesl kardinál Duka. Mimo jiné uvedl: "Současné složité postavení památek a jejich opomíjení může do budoucna výrazně zlepšit snad jen široká podpora občanů a organizací a jejich tlak na přehodnocení výše a způsobu podpory ze strany státu".

Další zastávkou výstavy TEMPUS FUGIT bude v prosinci 2014 výstava v Bruselu při Slovenské katolické misii jako součást doprovodného programu pro zástupce českých a slovenských samospráv, kteří zde budou na zasedání Výboru Regionů EU v Bruselu v prosinci 2014. Výstava TEMPUS FUGIT je jednou z aktivit v rámci projektu Pro život kostelů Broumovska.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)