Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Výstava Tempus fugit míří poprvé na Moravu
banner

Výstava Tempus fugit míří poprvé na Moravu

RENÉ HERZÁN

Pátek, 24. listopadu 2017

Výstava Tempus fugit míří poprvé na Moravu

Fotografická výstava TEMPUS FUGIT (Čas běží), která si klade za cíl poukázat na havarijní stav jedinečné skupiny venkovských barokních sakrálních staveb na Broumovsku, se poprvé objeví na Moravě.

Vůbec první vernisáž fotografické výstavy Tempus fugit na Moravě bude zahájena v pátek 1. prosince 2017 v 19 hodin v Olomouci v klášteře dominikánů. "Taky se bude jednat o první tuzemskou prezentaci výstavy po návratu ze Severní Ameriky. Šestnáct fotografií bratislavského fotografa Dana Veselského se snaží poukázat na neutěšený stav broumovské skupiny kostelů. Dosud byla už na 21 místech dvou kontinentů, přinesla množství kontaktů a nasbírala 300 tisíc korun," dodává děkan broumovské farnosti Martin Lanži.

Místa putování výstavy Tempus fugit

2013: Trenčín (Slovensko)

2014: Nitra (Slovensko), Hlinsko, Hradec Králové, Chomutov, Augsburg a Mnichov (Německo), Serrazzano (Itálie), Nové Město nad Metují, Rottenburg am Neckar (Německo), Banská Bystrica (Slovensko), Praha

2015: Brusel (Belgie), Paříž (Francie), Teplice nad Metují, Krzeszów (Polsko), Stockholm (Švédsko)

2016: Chicago (USA)

2017: New York (USA), Ottawa (Kanada), Olomouc

Výstava se uskutečňuje pod záštitou Ministerstva kultury ČR, za podpory Královéhradeckého kraje, měst Broumov a Meziměstí, obcí Křinice, Martínkovice a Otovice.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)