Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Začala soutěž Vesnice roku o nejlepší obec v kraji i v Česku
banner

Začala soutěž Vesnice roku o nejlepší obec v kraji i v Česku

RENÉ HERZÁN

Čtvrtek, 7. března 2013

Začala soutěž Vesnice roku o nejlepší obec v kraji i v Česku

V těchto dnech byl zahájen již 19. ročník soutěže Vesnice roku. Cílem klání je především povzbudit obyvatele vesnic k rozvoji svého domova a podpořit rozmanitost a pestrost tradic jednotlivých regionů. V loňském roce se z Broumovska do soutěže přihlásily Křinice a Žďár nad Metují. Ocenění však nedosáhly, v Královéhradeckém kraji zvítězila obec Vrbice na Rychnovsku.

Poslední úspěch obce z Broumovska dosáhl Žďár nad Metují, který v roce 2011 získal zelenou stuhu. Božanov byl v roce 2010 oceněn stuhou oranžovou.

Vítěze soutěže a nositele titulu Vesnice roku 2013 oznámí ministr pro místní rozvoj 14. září na luhačovickém Mezinárodním festivalu dětských folklorních souborů Písní a tancem. U příležitosti vyhlášení soutěže se v Luhačovicích střetne starostovská fotbalová reprezentace České republiky v odvetě finále EURO 2012 se Slováky. Za český fotbalový tým starostů nastupuje i starosta Teplic nad Metují Milan Brandejs.

"Věřím, že i letos se v Královéhradeckém kraji přihlásí do soutěže řada obcí. O tom, že náš venkov má co nabídnout, vypovídá mimo jiné to, že královéhradecké vesnice uspěly v minulosti rovněž v celostátním kole tohoto klání," řekl náměstek hejtmana Otakar Ruml.

I letos budou odborné komise všechny obce přihlášené do soutěže hodnotit v následujících oblastech: koncepční dokumenty, společenský život, aktivity občanů, podnikání, péče o stavební fond a obraz vesnice, občanská vybavenost, inženýrské sítě a úspory energií, péče o veřejná prostranství, přírodní prvky a zeleň v obci, péče o krajinu, připravované záměry a informační technologie obce.

Soutěž Vesnice roku vyhlašuje ministerstvo pro místní rozvoj společně se Spolkem pro obnovu venkova, Svazem měst a obcí a ministerstvem zemědělství. Více informací o soutěži je možné najít na internetových stránkách www.vesniceroku.cz.

 

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)