Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Žáci vstoupí do nového školního roku bezpečně
banner

Žáci vstoupí do nového školního roku bezpečně

KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ

Neděle, 2. září 2018

Žáci vstoupí do nového školního roku bezpečně

Kraj dbá na bezpečnost školáků. Prvňáčci základních škol v Královéhradeckém kraji dostanou první školní den balíček s knihami bezpečnostními prvky, který jim pomůže se lépe zorientovat v silničním provozu. První školní den dostanou všichni prvňáčci základních škol v Královéhradeckém kraji praktický dárek.

"Připravili jsme téměř 6 000 balíčků, takže každý prvňák v našem kraji dostane potřebné informace a bezpečnostní prvky, které zlepší jeho bezpečí v dopravním provozu. Touto cestou však chci apelovat také na řidiče, aby svým předvídáním situací a neustálou ostražitostí zabránili možnému neštěstí. Opatrnosti není nikdy dost, zvláštně nyní, kdy jsou děti myšlenkami ještě na prázdninách. Přeji všem školákům úspěšný start do nového školního roku," řekl hejtman Královéhradeckého kraje Jiří Štěpán.

Balíček obsahuje dvě knihy, reflexní pásky a pastelky, které jsou uložené v batohu s bezpečnostními prvky. Knížka Dopravní značky pro malé děti pomůže školákům se lépe zorientovat v silničním provozu. Učebnici Ferda v autoškole pro děti připravil a zdarma poskytl BESIP.

Cílem krajské iniciativy je upozornit školáky na důležitost dodržování pravidel bezpečnosti nejen na cestě do a ze školy, ale také u dětských hřišť.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)