Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Žena platila cizí kartou. Policie žádá veřejnost o pomoc
banner

Žena platila cizí kartou. Policie žádá veřejnost o pomoc

RENÉ HERZÁN

Neděle, 3. ledna 2016

Žena platila cizí kartou. Policie žádá veřejnost o pomoc

Po ženě, zachycené na snímcích bezpečnostních kamer, pátrají již od vánočních svátků policisté z Jaroměře. Policie žádá veřejnost o pomoc. Pokud by ji někdo poznal, ať kontaktuje jaroměřské policisty.

"Smůlu na nepoctivého nálezce či nálezkyni měl 69letý muž z Jaroměře, který v blíže neurčené době těsně před Vánocemi, s největší pravděpodobností ve středu 23. prosince 2015 v okolí jaroměřského Profimarketu, ztratil svoji peněženku se čtyřmi sty korunami, osobními doklady a také bezdotykovou platební kartou. Pak už nikde v obchodě nebyl," sdělila začátek příběhu tisková policejní mluvčí Eba Prachařová.

Na ztrátu peněženky muže upozornila až zpráva, že z jeho karty proběhla v poledne na Boží hod vánoční (25. 12. 2015) platba na benzínce v Úpici, kde si někdo načepoval benzín za 499 korun. Muž se dal hned do hledání, ale doma ani kartu ani peněženku nenašel. Celou věc proto přišel oznámit na policii, která případ zaevidovala jako neoprávněné opatření platebního prostředku a po pachateli, který si ztracenou peněženku ponechal a nalezenou kartou platil, začala pátrat.

"Přitom policisté objevili další stopu, platbu toutéž kartou ve velkoobchodě Makro v Hradci Králové. Bezpečnostní kamera tam o den dříve, tedy přímo na Štědrý den (24. 12. 2015) zachytila ženu, která touto platební kartou u pokladny uhradila zboží. A co že si kupovala? Policisté zjistili, že do její tašky po zaplacení vklouzl pěkný kapřík na vánoční tabuli. Nyní policisté žádají veřejnost o spolupráci při identifikaci této zákaznice, které vůbec nevadilo, že sváteční rybu platila z cizího," dodala Eva Prachařová.

Lidé mohou volat přímo na Obvodní oddělení policie v Jaroměři, tel. 974 534 741, nebo na bezplatnou linku 158. Informaci lze také podat emailem na adresu na.jaromer@pcr.cz . Za veškeré informace policisté děkují.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)