Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Zhotovitel parkovacího domu v areálu náchodské nemocnice převzal staveniště

Zhotovitel parkovacího domu v areálu náchodské nemocnice převzal staveniště

Královéhradecký kraj

Neděle, 5. září 2021

Zhotovitel parkovacího domu v areálu náchodské nemocnice převzal staveniště

Zástupci Královéhradeckého kraje předali zhotoviteli akce „Rozšíření parkovací kapacity v dolním areálu Oblastní nemocnice Náchod“ prostor staveniště. Z výběrového řízení vzešla jako vítězná nabídka společnosti GEOSAN GROUP a. s., s cenou necelých 49 milionů korun bez DPH.

„Stavba má být hotova za osm měsíců, poté začne zkušební provoz. Nová třípatrová budova bude sloužit v první řadě pacientům a jejich návštěvám. Realizací celé zakázky vznikne 180 nových parkovacích míst,“ řekl hejtman Martin Červíček, který se předání staveniště osobně účastnil.

„Předmětem stavebních prací je vedle výstavby nového krytého parkovacího objektu také rekonstrukce a rozšíření dvou parkovacích ploch – v místě hlavního vjezdu do areálu nemocnice a u pavilonu patologie,“ vysvětlil první náměstek hejtmana Pavel Bulíček odpovědný za oblast inovací, investic a informačních technologií.

Celková parkovací kapacita nemocnice bude po těchto investicích a opuštění horního areálu okolo 380 míst, což je vzhledem k velikosti náchodské nemocnice dostatečné. Kraj jako zřizovatel nemocnice přesto již nyní zvažuje další možnosti na rozšíření parkovacích kapacit.

Oblastní nemocnice Náchod je největším zdravotnickým zařízením zřizovaným Královéhradeckým krajem, které slouží spádové oblasti s více než 200 tisíci obyvatel.

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)