Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Zkonzultujte svoji migrénu bez objednání
banner

Zkonzultujte svoji migrénu bez objednání

-MM-, foto archiv

Úterý, 31. října 2023

Zkonzultujte svoji migrénu bez objednání

Ve čtvrtek 2. listopadu se koná Den otevřených dveří v náchodském Centru pro léčbu bolestí hlavy. Lidé trpící migrénou mohou přijít bez objednání a konzultovat své potíže s odborníky. Náchodské centrum je tak poslední ze šesti národních Center pro léčbu bolestí hlavy, které se do akce zapojilo.

Setkání mají za cíl zlepšit povědomí o specializované péči a propojit pacienty s odborníky, kteří jim dokážou pomoci. Individuální konzultace budou k dispozici bez předchozího objednání, nebude třeba ani doporučení neurologa, bez kterého se lidé do centra běžně nedostanou. Jak mohou odborníci ze specializovaných center pomoci lidem s migrénou, vysvětluje neuroložka Markéta Tučková z Nemocnice Náchod: „Den otevřeného centra nabízí jedinečnou příležitost konzultovat migrénu bez žádanky a předchozího objednání přímo ve specializovaném centru, kde máme bohaté zkušenosti i s hůře léčitelnými případy. Rádi bychom pozvali všechny pacienty, kteří se chtějí dozvědět více informací o aktuálních možnostech léčby. Na akci se navíc seznámí také s pacientskou organizací Migréna Help a kariérovou poradkyní.“

V náchodské nemocnici proběhne setkání ve čtvrtek 2. listopadu od 15 hodin v 6. patře pavilonu K v zasedací místnosti. Představí se zde lékaři, kteří vysvětlí, jak funguje péče ve specializovaném centru a jaká léčba je nyní dostupná. Akce bude pokračovat bude seznámením s aktivitami pacientské organizace Migréna-help a tipy kariérové poradkyně, jak na migrénu v práci. Od 15:00 do 18:00 budou k dispozici individuální konzultace s odborníky přímo na místě. Detailní program najdete na www.omigrene.cz.

Migréna je závažné neurologické onemocnění, kterým trpí přibližně každý desátý člověk. Dokáže sebrat až jeden pracovní měsíc ročně. Pulzující bolest hlavy doprovází série dalších příznaků, které mohou pacienta zcela paralyzovat a vyřadit z běžného života. Nejčastěji se jedná o nevolnost, citlivost na světlo a zvuky, komplexní únavu a zvracení. Je zásadní, aby lidé s migrénou byli v péči odborníka, který dokáže migrénu správně diagnostikovat a nabídnout jim nejvhodnější léčbu. K dispozici je dnes již cílená akutní i preventivní léčba.

V České republice je pacientům s migrénou k dispozici rozsáhlý systém specializované péče, který nabízí odbornou pomoc a nejmodernější terapii. „Přes třicet center dnes najdete po celé České republice, v Královéhradeckém kraji jsou celkem čtyři a v Nemocnici Náchod je jedno z nich. Právě v centrech máme k dispozici nejmodernější léčbu, která pomáhá zejména lidem, kteří mají komplikovanější migrénu,“ vysvětluje neuroložka Tučková.

 

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)