Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Absolventka broumovského gymnázia Simona Martinková je na roční stáži v Japonsku
banner

Absolventka broumovského gymnázia Simona Martinková je na roční stáži v Japonsku

René Herzán

Středa, 26. srpna 2015

Absolventka broumovského gymnázia Simona Martinková je na roční stáži v Japonsku

Simona Martinková, maturantka na Gymnáziu Broumov z roku 2008, je v současné době na roční stáži v National Institute for Materials Science (NIMS) v Japonsku. Institut se nachází ve městě Tsukuba.

Simona Martinková maturovala v roce 2008, poté vystudovala fyzikální chemii na Fakultě chemicko-technologické Univerzity Pardubice. V současné době je studentkou 1.ročníku doktorského studia, obor fyzikální chemie. Simona je členem skupiny prof. Jiřího Málka. Skupina se zabývá především viskozitním chováním a kinetikou krystalizace v chalkogenidových amorfních materiálech. Více se o skupině můžete dozvědět na webových stránkách.

Od dubna 2015 je na roční stáži v National Institute for Materials Science (NIMS) v Japonsku. Institut se nachází ve městě Tsukuba, prefektura Ibaraki, asi 70 kilometrů od Tokya. Město je nové (1970), uměle postavené právě pro výzkumné instituce, na jednom z nejbezpečnějších míst Japonska co se týče zemětřesení. Nicméně si jich Simona už několik užila, to největší zatím bylo kolem 6 japonské stupnice (to je o 1.5 méně než na stupnici, která se běžně používá).

"Japonsko je opravdu nádherná země. Lidé jsou tu celkem milí, a i kdyby například cizince neměli rádi, na místech, jako jsou obchody, banky se vždy chovají profesionálně, a zatím jsem nikdy nepocítila, že bych nebyla vítaná v jejich zemi," napsala do školy Simona Martinková.

Foto: SM je čtvrtá zleva, zdroj archiv www.jiri-malek.cz

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)