Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Báječná jízda Holandskem: Broumovští gymnazisté navštívili partnerskou školu ve Warfumu
banner

Báječná jízda Holandskem: Broumovští gymnazisté navštívili partnerskou školu ve Warfumu

Gymnázium Broumov

Úterý, 19. září 2017

Báječná jízda Holandskem: Broumovští gymnazisté navštívili partnerskou školu ve Warfumu

Karel Čapek: Obrázky z Holandska. "Tož abych to bral po pořádku, první čistě holandský dojem jsou cihly. A okna. A hlavně velocipedy."

Tak, jako Karel Čapek kdysi básnil o této zemi sýrů, jízdních kol, tulipánů a neobyčejně přívětivých lidí ve svém cestopisu, i já jsem byl Holandskem vskutku ohromen. Nejenže stálo za to vidět věhlasné a vkusné cihlové domky, ochutnat vynikající sýry, projet se za občasných přeháněk po krásné holandské krajině na kole, ovšem i návštěva školy, se kterou naše gymnázium navázalo partnerství, byla velmi přínosnou životní zkušeností. Moderní budova a vybavení školy, přátelský a perfektně anglicky hovořící personál i způsob výuky, to vše na mně zanechalo velký dojem. Zvláště pak jsem rád, že jsem sám osobně zjistil, že se dokážu obecně bez větších problémů domluvit anglicky a vést konverzaci, takže mi tento pokrok dělá radost. Věřím, že pro nás všechny byl tento týden přínosný, smysluplný, že nám zase o něco víc rozšířil obzory a světonázor, mezitím jsme si i dokázali užít hodně zábavy a společně získat nové zážitky, na které jistě nikdo z nás nezapomene. Díky zájezdům, jako byl tento, můžeme poznávat svět a vše okolo nás, za což paním učitelkám Smolíkové, Rambouskové a všem ostatním, co svým dílem přispěli ke zdárnému průběhu zájezdu, velice děkuji.
Štěpán Chládek, 6. V

Mlýny, kanály, kola, Amsterdam, moře... to vše je úžasné Nizozemsko. K tomu nám byli bonusem velmi ochotní a milí lidé a skvělé jídlo. Moc děkuji paní Smolíkové a Rambouskové, že pro nás tento výlet zorganizovaly.
Kateřina Salašová

Přišel jsem, viděl jsem, zmokl jsem. Holandsko je nádherné a lidi jsou tu moc milí. Děkujeme za všechno, takové začátky školy by mohly být častěji.
Pepa

Jsem velice rád, že jsem se mohl zúčastnit zájezdu do Nizozemí. Lidé jsou zde moc přátelští. Deštivé dny k této zemi na podzim patří a naše aktivity byly o to zajímavější, když pršelo. Zájezd jsem si moc užil. Děkuji tímto paní Smolíkové a paní Rambouskové za perfektní zážitky.
Martin Soldán, 2.A

Děkuji za stoprocentní výkon jak ze strany partnerské školy, tak i paní učitelek. Lepší už to být nemohlo.
J. Hypšman

Chtěla bych poděkovat paní Smolíkové a paní Rambouskové za obětavost a skvělý přístup, který nás doprovázel po celou dobu. Jsem ráda, že naše škola poskytuje takové zájezdy, díky kterým můžeme už v tomhle věku získat všeobecný rozhled. Myslím, že nás to obohatilo jak o zážitky, tak i o nové zkušenosti.
N. Gabrielová

I přes spoustu deště byl zájezd skvělým zážitkem, hlavně kvůli milému přístupu tamějších lidí, dobře zorganizovanému programu, našim paním učitelkám a v neposlední řadě jídlu. A. Karpfová

Návštěva partnerské školy ve Warffumu se nám moc líbila, všichni byli moc přátelští a ochotní. Myslím, že každý z nás si odvezl spoustu vzpomínek, ať už na samotnou školu, větrné mlýny, cyklovýlet, občasný déšť, vítr nebo Amsterdam.
Aneta Zelená, 2. A

Jsem velice ráda, že se mi naskytla možnost letět do Holandska. Úžasné prostředí, milí a ochotní lidé, a hlavně nezapomenutelné zážitky. To jsou tři hlavní věci, které mě potěšili. Před studenty jsme si vyzkoušeli prezentovat naše podklady o Broumovsku v cizím jazyce, malovat, udržet se na nohou ve větru o rychlosti 120 km/h, jezdit na kole překrásnou holandskou přírodou, ochutnat nespočet výborných jídel a vidět trochu té historie. Hlavní dík patří paní Smolíkové s paní Rambouskovou, že to tam s námi vydržely.
K. Soukupová

Co napsat závěrem, když všechno bylo řečeno? Jako učitelka jsem pyšná na jazykovou znalost "účastníků zájezdu" a na chování a slušnost studentů, které oceňovali učitelé i majitelka penzionu. A jako JS jsem šťastná, že si všichni pobyt užili. Na jaře se chystá další setkání, tentokrát studenti Warffumu přijedou k nám. Jitka Smolíková

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)