Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Broumov má questy. Nový turistický produkt láká k návštěvě turisty, na své si ale přijdou i místní
banner

Broumov má questy. Nový turistický produkt láká k návštěvě turisty, na své si ale přijdou i místní

Lucie Lesáková

Středa, 13. června 2018

Broumov má questy. Nový turistický produkt láká k návštěvě turisty, na své si ale přijdou i místní

Město Broumov má dva nové turistické okruhy. Slavnostní otevření pro odbornou veřejnost se uskutečnilo v pátek 8. června ve výstavní síni LOKART. Po krátké prezentaci, proč a jakým způsobem se Město Broumov rozhodlo této myšlence dát hmotnou podobu, starosta města Jaroslav Bitnar symbolicky přestřihl pásku a společně se pak se všemi vydal jeden quest vyzkoušet na vlastní kůži.

Quest neboli hledačka je založena na procházení konkrétní trasy, odkrývání hádanek a hledání indicií na stanovištích a na jeho konci by měla být vyluštěna tajenka. Každý se tak může hravou formou dozvědět něco více o daném místě.

"Tato forma turistiky začíná být v posledních letech v České republice velmi oblíbená. Důvodem jejího vzniku je fakt, že nabídneme lidem něco nového, zajímavého a zároveň poučného. Prostřednictvím hry projdou ta nejzajímavější místa ve městě a za vyluštění hádanky dostanou u nás v infocentru drobnou upomínku," uvádí Lucie Lesáková, pracovnice infocentra Broumov.

Je důležité mít partnery. Město Broumov vytvořilo síť questů společně s obcí Adršpach a partnerskými městy v Polsku, městem Nowa Ruda a obcí Radków. Tímto krokem opět využilo příležitosti čerpat finanční prostředky z fondů Evropské unie.

lok

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)