Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Broumovské památky byly představeny v Bruselu
banner

Broumovské památky byly představeny v Bruselu

Kateřina Ostradecká

Pátek, 16. prosince 2016

Broumovské památky byly představeny v Bruselu

Broumovský klášter a kostely tzv. broumovské skupiny byly ve středu 30. listopadu představeny v Bruselu, na půdě Evropského parlamentu, při schůzce na téma Evropské kulturní bohatství a jeho budoucnost. Broumovsko sem přijel prezentovat Jan Školník z Agentury pro rozvoj Broumovska a Martin Lanži, děkan broumovské farnosti.

Setkání inicioval společně se zastoupením Královéhradeckého a Jihočeského kraje v Bruselu europoslanec Tomáš Zdechovský, který dlouhodobě usiluje o zapsání broumovských kostelů na prestižní seznam evropského kulturního bohatství UNESCO.

"Setkání jsme uspořádali, abychom zvedli povědomí o Broumovsku mezi významnými lidmi zajímajícími se o kulturu, které v zahraničí přisuzují mnohem větší roli než u nás. Chtěli jsme tak posunout naše snahy o zapsání tohoto jedinečného komplexu přírodních a kulturních památek na seznam Evropského kulturního dědictví, protože už jen veřejná diskuze pomáhá lákat do tohoto regionu turisty, díky nimž lze lépe získat prostředky na opravu a další rozvoj této oblasti. Setkání rozhodně považuji za podařené, protože se nám podařilo propojit ke spolupráci další zájmové skupiny a je vidět, že se věci posouvají kupředu," připomněl Tomáš Zdechovský.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)