Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Broumovské vedení navštívilo partnerské město Nowa Ruda. Hlavním tématem byla budoucí spolupráce

Broumovské vedení navštívilo partnerské město Nowa Ruda. Hlavním tématem byla budoucí spolupráce

Lucie Lesáková

Čtvrtek, 12. března 2015

Broumovské vedení navštívilo partnerské město Nowa Ruda. Hlavním tématem byla budoucí spolupráce

Broumovští radní přijali pozvání do Nowe Rudy a zúčastnili se prvního jednání nových vedení partnerských měst Broumov a Nowa Ruda. Setkání se uskutečnilo v restauraci Parkowa nad rekonstruovaným noworudským náměstím. Cílem schůzky bylo vzájemné poznání, seznámení se s nejvyššími zástupci úřadu obou měst a diskuze v záležitostech spolupráce v budoucím období.

Broumovské na schůzce zastupoval Ing. Jaroslav Bitnar, starosta města, Kamil Slezák, místostarosta, členové Rady města Monika Mrštinová, Ing. Jiří Myšák, Mgr. Jiří Ringel a Bc. Lucie Lesáková, vedoucí org. složky Kultura a infocentrum.

V Nowe Rudě je přivítal starosta Tomasz Kiliński, místostarostka Marzena Wolińska, předseda Zastupitelstva Andrzej Behan, ředitel Městského domu kultury Wojciech Kołodziej a Elżbieta Bisikiewicz, vedoucí turistického infocentra.

Společně města kooperují již 23 let, teď ani v budoucnu tomu nebude jinak. "Na setkání s polským partnerem jsme si obě strany potvrdily, že chceme spolupracovat i v budoucnu. Uvědomujeme si, že jsme v tomto příhraničním regionu jediná dvě větší města. Snažíme se tedy využít vzájemné blízkosti a všech možností financovat společné aktivity, zejména z prostředků Evropské unie a podpory přeshraniční spolupráce," uvedl starosta Jaroslav Bitnar.

První společné jednání mělo formální charakter, nebyly jmenovány konkrétní nápady. Zcela jistě ale bude spolupráce probíhat v podobném duchu jako v minulosti. Jedná se tedy především o společné aktivity na kulturním poli, podpora cestovního ruchu a rozšiřování nabídky turistických produktů, aktivity místních škol, zájmových sdružení vč. organizací volnočasových aktivit.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)