Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Další studenti z Broumovska budou díky Vzdělávacímu fondu Amos studovat v zahraničí
banner

Další studenti z Broumovska budou díky Vzdělávacímu fondu Amos studovat v zahraničí

Kateřina Ostradecká

Středa, 17. července 2019

Další studenti z Broumovska budou díky Vzdělávacímu fondu Amos studovat v zahraničí

Vzdělávací fond Broumovska Amos uzavřel na konci června letošní výzvu a jeho komise vybrala čtyři studenty, které finančně podpoří během studií v zahraničí. Výzvu už třetím rokem vyhlašuje obecně prospěšná společnost Pro rozvoj Broumovska.

Cílem Amose je umožnit mladým, nadaným lidem z Broumovska vydat se do zahraničí na studijní cesty a získat tak nové zkušenosti. Letošní uchazeče vybírala koncem června čtyřčlenná komise ve složení: zakladatel fondu Jan Školník, ředitel Gymnázia Broumov Jiří Ringel, pedagožka Šárka Rambousková a manažerka fondu Petra Benešová. Z došlých přihlášek byli nakonec vybráni tito studenti, kteří získají celkovou podporu ve výši 116 500 Kč:

Anežka Krejcarová, která bude v Itálii studovat sociální práci na pobytu Erasmus; Jindřich Novotný, který vyrazí na 14denní kurz angličtiny do Sheffieldu a Monika Prchalová, kterou čekají mezinárodní rozvojová studia na univerzitě v Birminghamu. Symbolickou částkou bude podpořen také Martin Frömmel, při studiích hudební produkce na Solent University v Británii.

"Martin už byl podpořen v minulém roce, podal si žádost znovu a my se rozhodli ho opět podpořit, ale už pouze symbolickou částkou. AMOS je myšlen především jako startovní finanční pomoc, nikoliv jako opakovaná podpora," uvedla Petra Benešová ze společnosti Pro rozvoj Broumovska.

Za dobu svého působení již Amos podpořil celkem devět studentů z Broumovska celkovou částkou přesahující 317 tisíc korun. Dárci fondu jsou Jan a Marcela Školníkovi, Rudolf Školník, Vojtěch Školník a Jaroslav Šefc. Bližší informace je možné najít zde: http://www.klasterbroumov.cz/cs/amos.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)