Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Dnes zahájí provoz mezinárodní vlaky a cyklobusy do Polska
banner

Dnes zahájí provoz mezinárodní vlaky a cyklobusy do Polska

René Herzán

Sobota, 26. června 2021

Dnes zahájí provoz mezinárodní vlaky a cyklobusy do Polska

Železniční společnost GW Train Regio a autobusoví dopravci CDS Náchod a AUDIS BUS spustí od soboty 26. června provoz mezinárodních linek do Polska. Pro cestující budou k dispozici do konce září.

„Díky lepší epidemické situaci dopravci zahajují provoz mezinárodních linek. Vlaky budou jezdit na dvou linkách, a to z Trutnova přes Královec a Lubawku do Sędzisławi. Na té je také možnost přestupu na osobní vlaky ve směrech Jelení Hora a Wroclaw. Další variantou pro přepravu vlakem je linka z Adršpachu přes Meziměstí a Walbřich do Wroclawi,“ řekl radní pro dopravu Václav Řehoř

Turisty vyhledávanými místy v Polsku jsou například Křešov, Kamenná a Jelení Hora, zámek Książ, železniční muzeum Slezská Javořina či Wroclaw.

„Další možností, jak cestovat z Královéhradeckého kraje do Polska, je využití cyklobusů, kde budou k dispozici dvě linky. Cyklobusy pojedou z Nového Města nad Metují přes Náchod, Kudowu Zdroj, Zieleniec, Orlické Záhoří a Šerlich do Deštného v Orlických horách a také z Náchoda do Karlówa,“ dodal radní Řehoř.

V souvislosti s aktuálně platnými protiepidemickými pravidly je pro vstup do Polska nutné mít buď potvrzení o dokončeném očkování proti covid-19, od něhož uplynulo nejméně 14 dní nebo potvrzení o negativním antigenním či PCR testu, od kterého uplynulo maximálně 48 hodin.

Bližší informace o mezinárodních spojích do Polska najdete na portálu www.dopravakhk.cz.

Foto archiv Královéhradeckého kraje

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)