Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Do Broumova přiletěl opat benediktinského kláštera v německém Scheyernu
banner

Do Broumova přiletěl opat benediktinského kláštera v německém Scheyernu

René Herzán

Středa, 23. července 2014

Do Broumova přiletěl opat benediktinského kláštera v německém Scheyernu

Opat benediktinského kláštera v německém Scheyernu Markus Eller spolu se svým řeholním spolubratrem paterem Lukasem Wirthem přiletěl ve středu 16. července dopoledne na broumovské letiště malým osobním letadlem pilotovaným Stefanem Wirthem.

V doprovodu správce broumovského kláštera Přemysla Sochora, koordinátorky projektu oprav v areálu kláštera Libuše Růčkové, řeholního bratra Gereona Holého a broumovského farního vikáře, patera Tomáše Reschela poté návštěva z Bavorska navštívila areál kláštera a klášterní zahrady. Hosté se zajímali především o probíhající práce na rekonstrukci kláštera a v prostoru klášterní zahrady.

Na dotaz, jak se jim jeví způsob provádění prací, odpověděli, že použité materiály i technologie jsou stejné jako při podobných rekonstrukcích probíhajících v Německu. Jediným rozdílem by mohly být náklady na mzdy. Také zmínili, že i v Německu se klade velký důraz na zachování původních technologií podle doporučení památkových komisí. Samozřejmě je také zajímalo budoucí plánované využití objektu. Jejich celkový dojem byl velmi pozitivní.

"Je dobré, že opravy probíhající v broumovském klášteře vzbuzují zájem i za hranicemi naší země a můžeme si jen přát, aby tento, kdysi nejvýznamnější objekt v Broumovském výběžku, opět začal plnit funkci nejen kulturního a vzdělávacího rozměru, ale aby se stal znovu centrem duchovního života v našem kraji," komentoval význam návštěvy z Německa Tomáš Reschel.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)