Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Dragouni přijedou do Náchoda v 11:15 hodin

Dragouni přijedou do Náchoda v 11:15 hodin

René Herzán

Pátek, 27. března 2015

Dragouni přijedou do Náchoda v 11:15 hodin

V rámci návratu jednotek 2. jízdního regimentu americké armády, který má přezdívku Dragouni, projede v neděli 29. března kolona 39 vojenských vozidel se 135 vojáky Náchodem a bude pokračovat na Pardubice. Hranice České republiky s Polskem v Náchodě - Bělovsi by americká armáda měla překročit asi v 11:15 hodin.

První američtí vojáci by dle časového harmonogramu zveřejněného Armádou ČR měli vjíždět do České republiky přes hraniční přechod v Náchodě v 11:15, další pak ve 12:15 a poslední ve 13:15 hodin. Všechny uvedené časy jsou pochopitelně orientační, není vyloučeno, že během cesty vojáků po území sousedního Polska může dojít ještě ke změnám.

"Konvoj státní hranicí v Náchodě pouze projede bez. Jejich program nelze zmněnit, a tak naše přivítání Dragounů není třeba soustředit jen na státní hranici. Můžeme se rozptýlit po celé trase průjezdu Náchodem až na Vysokov, kde je výborný výhled z mostu, a hlavně tak eliminovat ohlášenou akci náchodských komunistů, kteří podali ohlášení demonstrace podél celé trasy skrz Náchod! Město jim to bohužel nemůže zakázat, pouze je upozornilo na to, že je zde ohlášena naše akce. Prosím všechny, kdo do Náchoda přijedete, vyhněte se fyzickým konfliktům hlavně s mladými fanatickými odpůrci NATO a USA," upozornil iniciátor náchodské akce U.S. Army, Welcome to the Czech Republic! Josef Matyáš.

Kolona má jet rychlostí 50 km/h. V pardubických kasárnách, kde bude jednotka nocovat, má být od 17 do 19 hodin vystavení vojenské techniky přístupné pro veřejnost.

"Tam jim předáme pivko od Primátoru," dodal Josef Matyáš.

Fotografie z operace Dragoon Ride, autor Sergei Stepanov, NPA, zdroj www.1100mil.cz

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)