Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Fotografická výstava TEMPUS FUGIT pokračuje ve svém putování po Spojených státech amerických
banner

Fotografická výstava TEMPUS FUGIT pokračuje ve svém putování po Spojených státech amerických

René Herzán

Pondělí, 27. února 2017

Fotografická výstava TEMPUS FUGIT pokračuje ve svém putování po Spojených státech amerických

Fotografická výstava TEMPUS FUGIT (Čas běží), která si klade za cíl poukázat na havarijní stav jedinečné skupiny venkovských barokních sakrálních staveb na Broumovsku, pokračuje ve svém putování po Spojených státech amerických.

Během aktuálního přelomového týdne mezi únorem a březnem, je šestnáct fotografických obrazů bratislavského fotografa Dana Veselského možné shlédnout v Českém národním domě v New Yorku. Jedná se celkově už o dvacáté zastavení dané výstavy, přičemž na území USA pak třetí.

Jubilejní newyorské vernisáži, kterou otevřel generální konzul ČR v New Yorku Martin Dvořák, předcházela přednáška kurátora Tomáše Hambergra na půdě benediktinské university v Chicagu, díky které se podařilo navázat akademické kontakty. Z Českého národního domu poputuje Tempus fugit do Kanady, kde se jako místo zastavení domlouvá Ottawa, resp. Montreal. Během vernisáže v budově, která od roku 1896 bývala centrem československého krajanského života v New Yorku, byla rovněž představena fotografická publikace broumovského rodáka Jana Záliše s texty Miroslava Otteho Broumovsko – Krajina architektury & Architektura krajiny.

Místa putování výstavy Tempus fugit

2013: Trenčín (Slovensko)

2014: Nitra (Slovensko), Hlinsko, Hradec Králové, Chomutov, Augsburg a Mnichov (Německo), Serrazzano (Itálie), Nové Město nad Metují, Rottenburg am Neckar (Německo), Banská Bystrica (Slovensko), Praha

2015: Brusel (Belgie), Paříž (Francie), Teplice nad Metují, Krzeszów, Stockholm

2016: Chicago (Česká katolická misie, Universita v Lisle)

2017: New York

Výstava se uskutečňuje pod záštitou Ministerstva kultury ČR a za finanční podpory podpory Královéhradeckého kraje, Města Broumov, obcí Křinice, Martínkovice a Otovice

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)