Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Fotografická výstava Tempus fugit se zastavila v kanadské Ottawě

Fotografická výstava Tempus fugit se zastavila v kanadské Ottawě

Martin Lanži, děkan Broumov

Pátek, 26. května 2017

Fotografická výstava Tempus fugit se zastavila v kanadské Ottawě

Čtvrté zastavení fotografické výstavy Tempus fugit na severoamerickém kontinentu proběhlo ve dnech 17. - 23. května v hlavním městě druhé největší zemi světa, v kanadské Ottawě.

Celkově už 21. místo putování 16 fotografických obrazů bratislavského fotografa Dana Veselského přineslo zatím rekordních 100 tisíc korun. Výtěžek chce broumovská farnost použít na opravu dezolátního stavu oken na kostele sv. Anny ve Vižňově.

Na českém velvyslanectví v Kanadě se výstava mohla uskutečnit díky záštitě pana velvyslance Pavla Hrnčíře, který ottawskou vernisáž i osobně zahájil. Začátkem letošního podzimu by se fotografie, které poukazují na havarijní stav jedinečné barokní sakrální skupiny, měly vrátit do Evropy, kde se už připravuje putování nejen po České republice a Německu, ale i po evropských metropolích Varšavě a Londýnu. A v zaoceánském hledáčku je i Austrálie.

I díky ottawskému příspěvku se finančně náročnému projektu podařilo vysbírat už 300 tisíc korun a hlavně propojit mnoho lidí, kterým není lhostejná snaha o záchranu souboru svatostánků, který nemá ve světě obdoby. D

Výstava se uskutečňuje za podpory Královéhradeckého kraje a pod záštitou Ministerstva kultury ČR. Důležité je rovněž zmínit, že na cestu finančně přispěla města Broumov a Meziměstí a obce Křinice a Martínkovice.

Místa putování výstavy Tempus fugit

2013: Trenčín (Slovensko)

2014: Nitra (Slovensko), Hlinsko, Hradec Králové, Chomutov, Augsburg a Mnichov (Německo), Serrazzano (Itálie), Nové Město nad Metují, Rottenburg am Neckar (Německo), Banská Bystrica (Slovensko), Praha

2015: Brusel (Belgie), Paříž (Francie), Teplice nad Metují, Krzeszów (Polsko), Stockholm (Švédsko)

2016: Chicago (USA)

2017: New York (USA), Ottawa (Kanada)

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)