Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Gymnázium Broumov podporuje studium indického chlapce Arwina Noela de Sousy
banner

Gymnázium Broumov podporuje studium indického chlapce Arwina Noela de Sousy

René Herzán

Pátek, 26. srpna 2016

Gymnázium Broumov podporuje studium indického chlapce Arwina Noela de Sousy

Arwin Noel de Sousa je indický chlapec, který tak trochu patří ke Gymnáziu Broumov. Narodil se v roce 2000 a studuje na katolické škole. Studuje také díky tomu, že mu studenti broumovské školy přispívají na školní učebnice, školné, uniformu a další potřeby spojené se školou.

Od roku 2006 do roku 2012 byl Arwin adoptivním synem tehdejší primy - oktávy, od roku 2012 do 2016 byl "synem" letos maturující oktávy. Učí se velmi dobře, chtěl by být v životě policistou. Pochází z velmi skromných poměrů, otec je námezdní dělník v továrně zpracovávající tabák, maminka mu umřela. Roční sponzorství je 5000 korun, což pokryje veškeré náklady na jeho studium.

"Bez naší podpory by skončil jako další tisíce indických dětí, bez perspektivy na lepší budoucnost. Pokud se chcete jakoukoliv částkou podílet na podpoře Arwina, tak budu rád. Všechny přijaté peníze budou řádně zaevidovány a poslány na účet Arcidiecézní charity Praha, která Adopci na dálku zajišťuje. Pokud by dal každý 10, 20 korun, tak má Arwin další rok studia zajištěn. Příspěvky můžete nosit do kabinetu dějepisu 48D. S Arwinem si může dopisovat každá třída, napsaný dopis v angličtině osobně zanesu na poštu a pošlu do indického státu Karnataka, ze kterého Arwin pochází," řekl učitel gymnázia Milan Kulhánek.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)