Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Královéhradecký kraj navštívil John Honner, zakladatel Czech-American TV
banner

Královéhradecký kraj navštívil John Honner, zakladatel Czech-American TV

René Herzán

Středa, 21. června 2017

Královéhradecký kraj navštívil John Honner, zakladatel Czech-American TV

Při příležitosti desetiletého výročí od odvysílání prvního pořadu o Hradci Králové na Czech-American TV zavítal do Královéhradeckého kraje její ředitel a zakladatel John Honner. Během několikadenní návštěvy, při níž sbíral inspiraci na cestách po regionu, navštívil Honner i sídlo krajského úřadu, kde ho přivítal radní Pavel Hečko.

"Czech-American TV je skvělý projekt, který americkým divákům ukazuje to nejlepší z České republiky a jejích regionů. Za čtrnáct let své existence dokázala televize oslovit obrovské množství diváků i za přičinění Královéhradeckého kraje, který je jejím významným partnerem. Těším se, že tuto spolupráci budeme do budoucna i nadále rozvíjet a prezentovat krásy a zajímavosti našeho regionu," řekl krajský radní Pavel Hečko, do jehož gesce spadá regionální rozvoj i cestovní ruch.

Na tvorbě vysílání televize se podílejí kraje, města a jiné příspěvkové organizace České republiky tím, že televizi poskytují videomateriály ze svého regionu. Celý program televize obecně přispívá k vnímání České republiky a jejích regionů jako velmi zajímavé a bezpečné turistické destinace.

"Relace v průměru sleduje 2,5 milionu diváků v šedesáti amerických městech na televizních obrazovkách a další desítky tisíc diváků pořady sledují prostřednictvím internetového vysílání," prozradil John Honner, zakladatel Czech-American TV, který si do Královéhradeckého kraje přijel prohlédnout nejzajímavější destinace a načerpat inspiraci pro další díly pořadu, který, jak sám říká, mají Američané v oblibě. "Pořad je u amerických diváků velmi oblíbený. Často nám telefonují do redakce a doptávají se na informace z odvysílaného dílu. Většina z nich dokonce plánuje i návštěvu daného regionu České republiky," dodal Honner.

Hlavním posláním Czech-American TV je rozšířit povědomí o České republice, ukázat české regiony, zviditelnit zajímavé destinace a také přiblížit české kulturní dědictví. V současné době se televize soustředí i na trend tzv. "gastroturistiky", přičemž divákům představuje nejznámější lokální recepty. Toto veřejné a nekomerční vysílání má formu pravidelných pořadů, ve kterých se anglicky mluvící divák dozví informace o českých regionech, městech nebo památkách. Všechny pořady jsou proto vysílány v anglickém znění.

John Honner, zakladatel Czech-American TV, je americký producent českého původu, který se před čtrnácti lety rozhodl zviditelnit Českou republiku v zámoří. Současný tým, který vysílání pomáhá utvářet, je složený z více než čtyřiceti mediálních profesionálů. Do projektu se zapojují také studenti několika českých univerzit.

Více informací o projektu i jednotlivá vysílání najdete na webových stránkách www.catvusa.com .

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)