Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Kulturu na Broumovsku podpoří grant z Norských fondů
banner

Kulturu na Broumovsku podpoří grant z Norských fondů

Kateřina Ostradecká

Středa, 18. března 2015

Kulturu na Broumovsku podpoří grant z Norských fondů

Agentuře pro rozvoj Broumovska se podařilo získat evropskou dotaci, která podpoří kulturu na Broumovsku. Díky projektu "Klášter Broumov - živé evropské centrum kultury a vzdělávání" budou z grantu EHP a z Norských fondů podpořeny celkem čtyři umělecké projekty, a to částkou 2,4 miliony korun.

Hudební festival Za poklady Broumovska, který letos vstupuje do jubilejního 10. ročníku, klášterní Galerie Dům a její Site Specific projekty a také hudební kavárna ArtCafé fungující v broumovském klášteře získaly pro letošní rok významného finančního partnera – grant z Islandu, Lichtenštejnska a Norska, tedy tzv. Norské fondy. Ty přispěly částkou 2,4 miliony v rámci programu Kulturní dědictví a současné umění. Agentura pro rozvoj Broumovska získala dotaci i díky spolupráci se dvěma zahraničními partnery - s norským hudebním seskupením Engegard Quartet a islandskou skupinou Arstídir.

"Broumovský klášter je národní kulturní památkou, jejíž historie sahá až k počátkům čtrnáctého století. Klášter věky plnil roli duchovního, kulturního, vzdělávacího a ekonomického centra regionu a hrál v určitých dějinných etapách důležitou roli nejen v regionální, ale také české i evropské historii. My bychom rádi na tuto tradici navázali. Díky tomuto projektu a spolupráci se zahraničními partnery mohou naše kulturně-vzdělávací aktivity zkvalitnit, zintenzivnit a zároveň získat evropskou dimenzi a přispět dále k rozvoji regionu," sdělil Jan Školník z Agentury pro rozvoj Broumovska.

Začleněním zahraničních partnerů do projektu dojde nejen k posílení vztahů mezi zapojenými organizacemi, ale také k posílení kulturního dialogu a seznámení se s kulturními rozmanitostmi severských partnerů.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)