Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Mladí lidé z Broumovska mohou žádat o stipendium na studia v zahraničí
banner

Mladí lidé z Broumovska mohou žádat o stipendium na studia v zahraničí

Petra Benešová

Úterý, 27. února 2018

Mladí lidé z Broumovska mohou žádat o stipendium na studia v zahraničí

Obecně prospěšná společnost Pro rozvoj Broumovska prostřednictvím Vzdělávacího fondu AMOS opět v roce 2018 podpoří formou stipendia mladé lidi, kteří mají chuť vzdělávat se, cestovat a poznávat svět. Ve 2. grantovém kole bude rozděleno mezi uchazeče až 130 tisíc korun. Uzávěrka přihlášek je 31. května 2018.

V loňském roce AMOS ještě pod názvem Talentový fond podpořil dvě studentky z regionu, které vycestovaly na zkušenou do zahraničí. Jedna z nich, Miriam Hrušková dokonce až do daleké Čínské lidové republiky, kde úspěšně absolvovala zimní semestr studia v oboru Biochemické inženýrství. Nyní pokračuje ve studiu na Technické univerzitě v Liberci.

Studentka Markéta Nádvorníková vycestovala blíže k domovu, do anglického města Birmingham, kde studuje na konzervatoři hru na housle. AMOS Markétě poskytl finanční příspěvek na roční jazykový kurz, který může skloubit se studiem hudby. Jejím cílem je složení náročné zkoušky CPE a zároveň se zdokonalit v anglickém jazyce, který je v dnešní době tolik důležitý pro komunikaci po celém světě.

"Mladí lidé jsou stále více otevření cestování a poznávání nových krajin a kultur. Čím dál častěji si uvědomují, že získávání nových zkušeností je důležité jak pro budoucí zaměstnání, tak pro osobní rozvoj. Naší vizí při vytvoření Vzdělávacího fondu AMOS byla právě myšlenka umožnit mladým studentům vycestovat za hranice a motivovat je k nabytí zkušeností a rozšíření odborných znalostí. Chceme, aby měl každý možnost studovat a cestovat a zároveň přinést něco zpět našemu regionu, bez ohledu na jeho finanční možnosti," sdělil Jan Školník ze společnosti Pro rozvoj Broumovska.

Do 2. kola se může přihlásit kdokoliv. Hlavními předpoklady pro získání stipendia je vazba k Broumovsku a znalost cizího jazyka. Stipendisté budou vybráni na základě rozhodnutí členů Výběrové komise. Uchazeči získají vyrozumění o získání stipendia do 15. června 2018. Formulář žádosti o stipendium a další informace jsou dostupné na vyžádání na adrese amos@broumovsko.cz.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)