Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Přeshraniční doprava se bude dál rozvíjet
banner

Přeshraniční doprava se bude dál rozvíjet

René Herzán

Pátek, 14. prosince 2018

Přeshraniční doprava se bude dál rozvíjet

Trutnov ve čtvrtek hostil mezinárodní konferenci věnovanou dopravě v česko-polském pohraničí. Odborníci z obou zemí tu diskutovali o příležitostech, které přináší rozvoj přeshraniční infrastruktury, i o problémech, s nimiž se musejí potýkat.

"Pro náš region je v rámci česko-polské spolupráce klíčová dostavba dálnice D11. Dva úseky od Hradce Králové se již staví a já věřím, že se brzy dočkáme začátku výstavby u dvou zbývajících úseků ke státní hranici. Velký význam, o kterém se moc nemluví a přitom je skutečně obrovský, má pro rozvoj přeshraničních kontaktů i železnice. Chceme ji dále rozvíjet nejen v oblasti Krkonoš, ale i v návaznosti na oblast Náchodska a Broumovska. Pro rozvoj Královéhradeckého kraje má kvalitní spojení s aglomeracemi Walbrzych a Wroclaw velký potenciál," řekl první náměstek hejtmana Martin Červíček odpovědný za oblast dopravy a silniční hospodářství, který na konferenci zastupoval Královéhradecký kraj.

Vedle silniční a železniční dopravy se jednalo i o potenciálu dopravy vodní nebo propojování cyklistické infrastruktury.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)